Beata Olsson förde Sverige vidare i EM kvalet!

Foto: Privat

Vinst även i andra EM kvalmatchen för Beata Olsson som blev tvåmålsskytt när Sverige F16 vann över Kroatien med med hela 11-0 (6-0).

– Det var en väldigt rolig match att spela, berättar Beata efter första matchen.

För andra matchen i rad var Enköpings superlöfte – Beata Olsson med i startelvan när Sverige F16 spelade andra omgången av EM-kvalspelet på hemmaplan i Ljungskile mot Kroatien.

Beata öppnar målskyttet!
Sverige rivstartar matchen och på ett inspel i boxen av Julia Walentowicz löper sig Beata loss från sin bevakning och nickar bollen över en ut rusande Katarina Mandic i Kroatiens mål till 1-0 redan i den 4:e matchminuten.

Det var ett psykologiskt viktigt mål för svenskorna som nu kunde spela ut. Och som dem gjorde det, Sverige gör 2-0 på straff och 3-0 innan det var dags för Beata att måla igen. Hon fångar upp en boll i djupet från Wilma Ljung Klingwal och överlistar Mandic med ett kliniskt avslut med vänsterfoten.

Sverige springer sedan hem matchen ganska komfortabelt. Kroatien har en frispark i ribban vi fingrarna på målvakten Julia Langörgen, men det var också allt. Svenska förbundskaptenen Katarina Olsson byter ut Beata när matchen är över och det är dryga 20 minuter kvar att spel med 7-0 på resultattavlan.

– En jättebra insats. Vi leder med 6-0 i halvtid och trummar ändå på i andra. Vi lyckades också göra mål när de packade ihop i lägre försvarsspel, vilket vi inte lyckades med mot Israel, säger förbundskapten Katarina Olsson till SFF hemsida.

Hur var känslan att få ara med och spela igen och vad har ni för känsla efter två matcher i kvalserien.

– Det var en speciell känsla där ute på planen och alla är jättenöjda, avslutar Beata.

Sverige är redan klart för avancemang till Elite Round och toppar nu gruppen på bättre målskillnad än Ryssland, som ikväll besegrade Israel med 1-0, målet på tilläggstid i den andra halvleken. Sverige och Ryssland möts i gruppfinal på Rimnersvallen i Uddevalla på söndag klockan 13.00.

Se matchen Sverige vs Kroatien i sin helhet här >>>

Annons

Övriga resultat i Sveriges grupp:
Ryssland – Israel 1-0

Se resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar