Bästa någonsin gav ”bara” 1 poäng!

Svårt att ta betalt kostade poäng. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK spelade kanske sin bästa match någonsin i herrtreans femte omgång hemma mot nästjumbon Almunge IK, men det räckte ”bara” till 1 poäng.

– Ja, det var en mycket bra match och jag är stolt över hur killarna spelar ikväll, säger EIBK-tränaren Johan Lindh.

Spelet med boll var det bästa jag har sett ett EIBK lag spela. Det var ett högt tempo med bra fantasi och man flyttade bollen exemplariskt. Dock så fanns det brister i det defensiva under den första perioden och det skulle komma att kosta poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi hade inte riktigt klart för oss hur AIK spelade och det fick vi bitter erfara i den första perioden där dem sköt oss lite i sank, medger Lindh.

Det var lite för passivt mot gästernas skytte som framför allt genom Albin Karlsson som gjorde mål på allt ett tag. Men det var hemmalaget som tog ledningen i matchen med 1-0 efter en snabb omställning där Emil Ramström är klinisk i avslutet.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma en snabb replik av gästerna. Först har Karlsson en jättechans som hemmakeepern – Eric Cederholm räddar, men sekunderna senare så tar Karlsson revansch med ett snärtigt och bra avslut från distans till 1-1. Bara 37 sekunder senare var det ledning med 2-1 för gästerna efter att William Eriksson hittat rätt med ett distansskott.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK pressar nu på för att kvittera och det skapas en hel del chanser, men gästernas burväktare Joakim Stenskog och målramen står i vägen. Mitt i den pressen så kommer istället 1-3 och åter är det Karlsson som får iväg en projektil som överlistar Cederholm med 14,55 spelat av perioden. Samma Karlsson fortsätter att göra mål och kan med ett nytt välriktat skott även göra 1-4.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK mobiliserar kraft den sista delen av perioden och lyckas också överlista Stenskog. Det är Tobias Widberg som hittar en fristående Peter Eriksson-Ahlin på högerkanten och han trycker in 2-4 mellanbenen på Stenskog.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi behöver absolut ligga tightare på deras skyttar och fortsätta att spela vårt spel med boll, säger EIBK-tränaren efter den första perioden.

EIBK kommer ut till mellanakten i ett rasande tempo utan att tappa kvalité i spelet och skapar också en jättechans att reducera då Joacim Svensson blir friställd framför mål, men han väljer att passa och chansen försvinner?

Foto: Kent Lundqvist

I stället så åker ett överhettat hemmalag på en kostsam utvisning med 4,53 spelat av andra perioden och den blir kostsam. Efter bra spel av AIK så hittar Wilhelm Kjellgren in med bollen i slottet där en fristående Oskar Norrström snärtar in 2-5 bakom en chanslös Cederholm i EIBK kassen.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK jagar vidare med bra spel och skapar mängder av chanser innan man tillslut lyckas överlista ”monstret” i AIK kassen med 12,07 spelat av perioden. Det är en av matchens förgrundsfigurer – Daniel Hellén som friställer Svensson och det är 3-5.

Foto: Kent Lundqvist

Bara 38 sekunder senare smäller David Mörtberg upp 4-5 i nättaket framspelad av Widberg och ganska omgående så är det likaläge 5 när Lino Montin rakar in en målvaktsretur.

Foto: Kent Lundqvist

Känslan nu är att EIBK har gästande AIK nere för räkning, men då sprattlar dem till och återtar ledningen. På en omställning så tar Eriksson skott och framför mål styr Simon Kottorp in 5-6.

Foto: Kent Lundqvist

I slutsekunderna så är det nog många i hallen som intecknar en kvittering då Montin kommer flygandes på en kontring, men ”monstret” i AIK kassen – Stenskog räddar – igen!

Foto: Kent Lundqvist

– Ja han gör en fantastisk match i målet och är nog en stor anledning till att vi inte gör fler mål, medger Lindh.

Redan efter 1,50 spelat av den tredje och sista perioden har hemmalagets Svensson nästa friläge och återigen svarar Stenskog för en högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skulle få utdelning tillslut och då är det Hellén som svarar för magi när han friställer och ger Ramström öppet mål vilket ger likaläge 6 inför den avslutande delen av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Den delen handlar oavkortat om EIBK vs ”monstret”! Hemmalaget dominerar stort och har två chanser i spel fem mot fyra att avgöra och en hel del vassa chanser, men har inte tungan rätt i mun gällande avsluten vilket gör att matchen slutar med delad pott.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var kanske den match vi dominerat mest och spelar riktigt bra innebandy, men tyvärr så är vi inte tillräckligt effektiva. Vi är under utveckling och blir bättre och bättre för varje match, så trots poängtappet så lovar det gott inför fortsättningen av serien, avslutar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK – Almunge IK 6-6 (2-4,3-2,1-0)

Skott: 27-15 (8-6,10-6,9-3)

Målen,
Period 1: 1-0 (04:18) Emil Ramström, 1-1 (05:47) Albin Karlsson, 1-2 (06:24) William Eriksson, 1-3 (14:55) Albin Karlsson, 1-4 (16:49) Albin Karlsson, 2-4 (17:19) Peter Eriksson-Ahlin.
Period 2:
2-5 (26:37) Oskar Norrström, 3-5 (32:07) Joacim Svensson, 4-5 (32:45) David Mörtberg, 5-5 (36:50) Lino Montin, 5-6 (37:27) Simon Kottorp.
Period 3:
6-6 (48:33) Emil Ramström.

Utvisningar: 2x2min – 3x2min
Publik: 112

Spelarbetyg EIBK:


William Thuuri


David Hellén


Lino Montin

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar