Bästa julklappen – 3 poäng i sista matchen innan uppehållet

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK avslutade hästen med en skön seger i Damtrean.


– Vi anfaller i flock, och försvarar i klunga, hade vi planer på att spela. Nej då, det skulle till ett bättre spel om vi skulle vinna bortamötet med Hagunda, säger EIBK-tränaren Benney Brundell.

Hagunda är nykomlingar i D3 och med några spelare från deras D1 lag. Inledningen vart lite av ett sömnpiller, då inget av lagen tog tag i taktpinnen. Två bra målvakter såg till att det var 0-0 till 10.14 spelats då Hagunda tilldöms en straff. Jenny Nessén var säkerheten själv och tryckte in 1-0 bakom Felicia Wängberg.

Där får hemmalaget fart på spelet, och tar över. 11.49 kommer 2-0 återigen genom D1 spelaren Jenny Nessén efter slarv av EIBK.

-Vi bryter inte ihop för det, utan tar tag i spelet och visar moral.

Resultatet låter inte vänta på sig. 15.25 ringer det i domarens pipa när EIBKs D2 kedja med Ida Nyholm, Louise Andersson och Julia Brundell skapar ett långt anfall. Ida nätar efter ett ”smör pass” signerat Louise.

17.27 är det dags igen för domaren att blåsa för mål. Emma ” Magic stick” Carlsson har show och levererar innebandygodis när hon gör 2-2.

– Håller vi dom på utsidan och att vi behåller lugnet, så blir dom ofarliga, var alla eniga om i pausen.

4.23 drar hemmalaget på sig en utvisning pga hands.

– Vi rullar boll bra, men lyckas inte näta.

10.56 får tyvärr  ”Wängan” plocka boll ur maskorna, då Jenny Nessén ännu en gång målar mitt i slottet till 3-2. EIBK är inte sena med kvittering då D2 kedjan levererar -igen. Louise hittar Julia framför mål som gör en snurrfint och sätter 3-3.

– I det läget tar vi över matchen. Vårat spel stämmer hela vägen från målvakt, backar till forwards där alla gör ett kanonjobb.

Med 17 .22 spelat gör planens gladaste målskytt mål – Emelie Olesjö. Hon lägger en ballongboll mot mål från halva plan som går in i bortre krysset.

– Skönt att gå till vilan med 3-4. Vi ändrade ingenting spelmässigt inför tredje. Sa att det skulle vara skönt med ett tidigt mål.

Så blev det. Med 1.23 spelat av den tredje och sista perioden frispelar Julia Ida som inte missar och det är 3-4. I samma byte lägger Louise in en boll som tar på en hemmaspelare till 3-6.

-Det kändes tryggt ändå när det var mer än halva perioden kvar, fast det kan gå fort i innebandy.

Med 7.59 spelat reducerar och fastställer hemmalagets Amanda Schylert slutresultatet till 4-6.

– Vinst är alltid en vinst, men som laget spelade idag och matchen mot Åland är det extra skönt, känns som vi blivit samspelta och visar bra lagmoral, avslutar EIBK-tränaren.

Hagunda IF U – Enköpings IBK U 4-6 (2-2,1-2,1-2)

Skott: 18-21 (7-6,5-10,6-5)

Målskyttar EIBK: Ida Nyholm 2, Emma Carlsson, Julia Brundell, Emelie Olesjö. Louise Andersson.

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar