Bäst under s2019!

Foto: Kent Lundqvist

Säsongens bäste spelare i Fanna BK – Leonardo Scienza som var starkt bidragande till en succésäsong berättar om sin upplevelse i klubben och lagets framgångar.

Vi fick chansen att ta ett snack med den som vi på lokalsport tycker varit den bästa spelaren i Fanna BK under säsongen – Leonardo Scienza och ställde några frågor.

Foto: Kent Lundqvist

Hur ser du på din egen prestation under säsongen?

– Det har varit en bra säsong för både mig och laget, vi levde upp till vårt mål att vinna serien… För mig själv var det lite jobbigt inledningsvis av säsongen där en del inte förstod mitt sätt att spela, men allt eftersom så blev det bättre och vi förstod varandra bättre vilket gav resultat. Laget såg möjligheterna i mitt spel och det blev en lyckad säsong. För att vara min första säsong i Europa så blev det en underbar säsong där jag lyckades göra 10 mål och 28 assister på 17 spelade matcher, berättar Scienza.

Foto: Kent Lundqvist

Vad tycker du om lagens resultat den här säsongen?

– Det har varit en fantastisk säsong där vi spelat den bästa fotbollen i ligan. Vi har haft de bästa spelarna, en bra grupp att arbeta med! En lyckad start på säsongen med bra med poäng var viktigt. Sedan kunde vi hålla undan med fortsatt bra spel som ledde till en rättvis serieseger.

Vad gör laget till vinnare?

Allt! I varje liten detalj har vi de bästa spelarna och den bästa fotbollen i ligan, en bra tränare som arbetade mycket hårt på och utanför planen för att hjälpa alla… Utanför planen har vi en person som heter Benjamin Tanovic och han är till stor del ansvarig för framgången för Fanna i år, arbetade hårt bakom allt, anlitade de viktiga spelarna och sa från början att vi skulle bli seriesegrare, så jag ägnar mest av den titeln till honom!

Foto: Kent Lundqvist

Hur ser din framtid ut med fotbollen? Blir det Fanna BK säsongen 2020?

Det var ”som sagt” bara min första säsong i Europa, en anpassningssäsong. Jag tror att det från och med nu kommer att bli ännu bättre. Jag har bra människor runt mig som hjälper mig mycket både som spelare och som person, så jag tror att jag kan komma väldigt långt med min fotboll, spela i större klubbar i Europa! Inför nästa säsong måste jag sitta ner och prata med Benjamin (sportchef) och Alexander Alan (tränare) för att se vad som är bäst för min karriär, vi väntar på några förslag, men som sagt kommer jag att prata med dem och tänka hårt på nästa steg i min karriär, avslutar Scienza.

 

Lämna ett svar