Bålstaspelare med och tog SM-guld!

Bild: Privat

Hammarby IF med lagkapten – Michel Basberber från Bålsta i laget vann SM-guld i Futsal!

Hammarby IF är svenska mästare i Futsal efter seger med 2-1 mot IFK Göteborg.  Det tog Hammarby 8 minuter att koppla greppet med att göra både 1-0 och 2-0 efter två fullträffar från distans.

Öppningsmålet kommer efter knappt fyra minuter. Mosaddiq Zekria för göt 1-0 med ett lågt skott som hittade rätt mellan benen på IFK-keepern Viktor Jansson. Några minuter senare ringde det igen. En bra slagen frispark några meter från mittcirkeln av Michel Basberber hittade rätt till 2-0.

Bild: Privat

– Det var en tajt final mot ett mycket bra lag. Första halvlek börjar bra för oss och vi känns mycket hungrigare. Vi får 2 ganska snabba mål och vi kan spela med lite mera lugn, säger Basberber.

Trots Hammarbys tidiga ledning blev det en spelmässigt jämn första halvlek. Precis innan pausvila var det mycket nära en reducering för IFK. Petrit Zhubi har ett friläge framför mål. men Hammarbys stora matchvinnare – Tolga Ayranci i målet hann tillbaka, slängde sig, fick upp högerhanden och räddade skottet.

Med fyra minuter kvar av finalen skulle dock Göteborg ge darr åt finalen med en reducering till 1-2, men Hammarby och Basberber håller undan och vinner SM-guldet.

– Andra halvlek är inte vacker, men vi spelar enkelt med lite misstag för att döda matchen. Det funkade och nu står vi som Svenska mästare, säger Basberber.

Varför vinner ni SM-guldet?

– Vi har ett extremt kollektiv, inga spelare som sticker ut på något sätt det har varit nyckeln i år. Efter SM Silvret förra året hade vi i stort sett samma trupp som förra året och kunde bygga vidare på det.

Du själv har haft en minst sagt stökig säsong och kommer tillbaka och gör ett av målen i finalen.

– Efter ha slitit sönder bakre korsbandet i december trodde jag säsongen var helt över, men corona gjorde att slutspelet vart uppskjutet 3 månader så jag hann komma tillbaka och få göra mål i finalen också kändes fantastiskt. Detta Guld betyder sjukt mycket för oss då vi gör detta för kärleken till våran Klubb, Fansen och sporten.

Vad händer nu?

– Vi ska nu ut och representera Sverige & ”Bajen” i Champions League under oktober 2020, avslutar en glad guldmakare.

Lämna ett svar