Bålsta tog revansch!

Foto: Kent Lundqvist

Handbollsherrarna i Bålsta tog revansch på HK Uppsala när Herrtrean vände.

Det skulle dock starta illa för Bålsta borta mot HKU som omgående tog ledningen med 4-0 och hade 6-2 med dryga 8 minuter spelat. Sedan vaknade Bålsta och jagade sig så nära som 10-9 med dryga kvarten spelad.

Den sista kvarten av första halvlek blev jämn, men hela tiden med HKU i förarsätet och när lagen går till halvtidsvila är det ledning med 16-15.

I inledningen av den andra halvleken så gör HKU 17-15, men sedan blixtrade Bålsta till och tog över matchen med att göra 7-0 på hemmalaget anförda av målvakten Jonatan Manros och Fredrik Löfgren som gör tre av målen. Visserligen sprattlar hemmalaget till och kommer så nära som 21-22, men det här var Bålstas match. När slutsignalen ljuder så är det Bålsta som står som segrare och får sin revansch på 26-39 förlusten förra helgen.

– Ja riktigt skönt med revansch. En sönder ryckt match med totalt 32 min utvisningar. 20 av dom på oss, utan att för den delen vara grinig eller ful match. Det som avgör är Jonte (Jonatan Manros) i målet och att vi hittar tillbaka till vårat spel mellan alla utvisningar. 6 vs 6 är vi ett bättre lag, säger BIF-tränaren Martin Morén.

HK Uppsala – Bålsta IF 24-28 (16-15)

Målskyttar,
BIF: Fredrik Löfgren 5, Hugo Flörchinger 5, Rasmus Larsson 5, David Mellberg 3, Malte Libler 3, Simon Törnqvist 2, Rasmus Dahlström 2, Linus Falk 2, Jonas Åman.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar