Bålsta tog poäng igen!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC fortsätter att ta poäng i herrarnas div.4, i helgen blev det delad pott i bortamatchen mot Västerlöfsta IBF.

Matchen i sig var som ett bra bottenmöte, en jämn match. Men som många andra matcher var vi inte riktigt med i början tyvärr, annars tycker jag det vra en lite svängig match med mycket mål,  konstaterar Fredric Elofsson.

Den första perioden startar som sagt illa för BFBC. Hemmalaget gör 1-0 redan efter 6 sekunder spelat av matchen och knappa 30 sekunder senare så bränner man en straff och man kommer istället under med 0-2.

Hemmalaget drar sedan på sig en utvisning och då för BFBC kontakt när straffsumparen Dennis Färnström reducerar till 1-2. När sedan Jimmy Karlsson av bara farten kvitterar till 2-2 var det match igen.

Lagen byter sedan mål med varandra och får med sig likaläge fyra in i periodvilan. Mellanakten blir som den första med att lagen byter mål med varandra, men denna gång faller det bara tre mål och hemmalaget är i ledning med 6-5 inför den tredje och sista perioden.

BFNC trampar gasen i botten och får en smakstart då man vänder till ledning med 8-6 efter mål av Kim Johansson, Pontus Åberg & Färnström med 6,29 spelat av den sista perioden. Då tar hemmalaget timeout och får stopp på blödningen. Dryga minuten senare så är det reducerat till 7-8 och förnyad kontakt. När sedan BFBC har en spelare på botbänken så kommer även kvitteringen till 8-8 vilket står sig matchtiden ut.

– Vi borde vunnit denna match tycker jag, men en poäng är helt okej ändå! Slutet var lite jobbigt när vi drar på oss en tvåa när det är dryga två minuter kvar, men vi håller ut den, så det är vi nöjda med, summerar Elofsson.

Västerlöfsta IBF – Bålsta FBC 8-8 (4-4,2-1,2-3)

Målskyttar BFBC: Dennis Färnström 4, Pontus Åberg 2, Kim Johansson, Jimmy Karlsson.

Utvisningar: 8 min – 8 min

Herrfyran >>>

Lämna ett svar