Bålsta tog chans att hänga på i toppen!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC tog chansen att hänga på i toppen av Hockeytrean genom att hemmabesegra Östervåla IF.

– Ja visst är det så! En helt jämn match, hårt och tufft, där mycket står på spel, medger BHC-tränaren Micke Trång.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma att bli en tight och bra match från start vilket gav 0-0 efter 20 spelade minuter med ett litet övertag för hemmalaget, men bästa chansen till gästerna med en puck i stolpen.

– En riktigt bra hockeymatch med bra spel från båda lagen, där vi nog har lite övertag.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så skulle matchen få sitt första mål och då är det gästernas Theodor Larsson som gör 0-1 med 8,46 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle gnugga på och kort efter baklängesmålet så sluggar man sig ur ett boxplay och kan sätta fart framåt i det offensiva spelet som också skulle ge resultat. Joakim Häggqvist kan raka in 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

BHC ligger sedan närmast ett ledningsmål men en hel del heta chanser framför gästernas målvakt-Jakob Lagerstedt som fick sträcka på sig för att freda sitt mål.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så skulle det fortsatt vara tight, men BHC skulle få dubbla chanser i spel fem mot fyra under de första 10 minuterna utan att lyckas ta greppet om matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma ett avgörande och då är det hemmalaget som lyckas hitta mål. Backen Jerry Karlsson ger sig ut på ett äventyr och fastställer slutresultatet till 2-1 och chansen att nå PO spel lever.

Foto: Kent Lundqvist

– Jerry som match efter match går ut och levererar avgör idag med en Tumbaraid och snärtar upp avgörande pucken i bortre krysset, berömmer Trång.

– Vi gör det enkelt för oss över hela banan och Johan (Trång) tar det han ser, vilket skapar ett lugn och backarna kan spela så bra som vi vet att de är. Fwd kommer ner föredömligt och hjälper till, så det finns inte så mycket utrymme för Östervåla att skapa ett ordentligt tryck. Stort plus till Andreas Norrby som sliter och använder sin rutin. En eloge till Johan som kliver upp ordentligt och framför allt vår Cap Jocke Lundqvist som verkligen visar vägen i denna tighta match, när det behövs som mest, avslutar Trång.

Bålsta HC – Östervåla IF 2-1 (0-0,1-1,1-0)

Skott: 44-28 (11-9,20-9,13-10)

Målen,
Period 1: X
Period 2: 0-1 (28:46) Theodor Larsson, 1-1 (34:44) Joakim Häggroth.
Period 3: 2-1 (55:14) Jerry Karlsson.

PIM: 8 (4:2:2) – 12 (4:4:4)
Publik: 238

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar