Bålsta studsade tillbaka omgående!

Hemvändande Mangnus Thydell. Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Bålsta IF studsade tillbaka efter premiärförlusten och vann borta mot Bollstanäs SK.

– Skönt med vinst och ett kvitto på att det hårda arbetet killarna lägger ner ger resultat, säger BIF-tränaren Martin Morén.

BIF startar matchen bra och med hemvändande Magnus ”Mange” Thydell mellan stolparna såg det bra ut och man kunde tidigt få ett grepp om matchen. ”Mange” släpper bara två bollar under de första 13 minuterna och då leder BIF med 5-2.

Det kom att fortsätta bra defensivt där BIF bara släpper 7 bollar i den första halvleken, vilket är riktigt bra. Men det offensiva lämnar en del att önska då man tar blygsamt betalt och leder med 4 bollar i halvtid.

Det fortsätter på inslagen linje i den andra halvleken. ”Mange” och försvaret släpper in första målet med hela 7,39 spelat, men har själva ”bara” gjort 2. I mitten av halvleken kommer dock nådastöten vid ställningen 13-18. Fredrik Löfgren och Malte Libler gör två mål vardera och det var ledning med klara 22-13 – avgjort!

Avslutningen blir inte något att skriva hem om då lagen byter lite mål med varandra, men säsongens första viktoria säkrades.

– Det som gör att vi vinner är att vi hittar tillbaka till vårat spel snabbare än tidigare. Vi har fortfarande dippar där vi tar lite för snabba avslut och inte full skärpa i avsluten, men vi tar oss ur det snabbare den här matchen. Grymt bra målvaktsspel av ”Mange” och fint FAS-1 och FAS-2 spel bäddar för en skön seger, avslutar BIF-tränaren.

Bollstanäs SK – Bålsta IF 18-25 (7-11)

Målskyttar BIF: Hugo Flörchinger 6, Malte Libler 4, David Mellberg 4, Rasmus Larsson 3, Fredrik Löfgren 2, Linus Falk 2, Jonatan Magné 2, Eric Mugrauer, Fredrik Hellberg.

Utvisningar: 1x2min – 2x2min

 

Lämna ett svar