Bålsta starkast i tight derby!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ett tight och spännande derby när Bålsta Sanering FC vann hemma mot IK Nordia i herrsexan.

Det skulle komma att bli ett tight och jämn derbyt. Redan efter 8 minuter spelat ger Fredrik Kristiansson hemmalaget ledningen med 1-0 och när Dan Plahn gör 2-0 i den 23:e så ser det ut som att Bålsta har kopplat ett stabilt grepp om derbyt.

Gästande Nordia reser sig omgående och svarar med två snabba mål genom Erik Jansson i den 25:e & 29:e matchminuten vilket ger lika läge två inför den andra halvleken.

Återigen så målar hemmalaget tidigt då Plahn gör sitt andra mål i matchen i den 52:a minuten vilket ger Bålsta ledningen med 3-2. Det är ett resultat som står sig länge. Nordia jagar en kvittering men istället är det Adrian Lopez Espinos som gör 4-2 med fem minuter kvar att spela av ordinarie matchtid. Nordia svarar dock med att reducera till 3-4 på straff och återigen är det Jansson som målar. Bålsta lyckas sedan hålla undan och vinna derbyt.

– Derbytorsk igen. Vi är absolut inte sämre än dem, men lite slarv bakåt och ineffektiva framåt gör att vi torskar. Den där riktiga skärpan infinner sig inte och vad det beror på vet jag inte, berättar Nordia-tränaren Thomas Wallin.

Bålsta Sanering FC – IK Nordia 4-3 (2-2)

Målen, 1-0 (8) Fredrik Kristiansson, 2-0 (23) Dan Plahn, 2-1 (25) Erik Jansson, 2-2 (29) Erik Jansson, 3-2 (52) Dan Plahn, 4-2 (85) Adrian Lopez Espinos 4-3 (88) Erik Jansson.

Varningar: 0-3
Publik: 26

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar