Bålsta starkast i tight derby – igen!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev återigen Bålsta Sanering FC som gick segrande ur striden i ett derby i herrsexan hemma mot Härnevi BK.

– Matchen var jämn överlag men en stark defensiv från oss avgör, menar Bålsta spelaren Daniel Pajuste.

HBK inleder matchen bra där dem har bollinnehavet, men Bålsta försvarar sig bra. Hemmalaget flyttade fram sin press något och började vinna boll högre upp i banan och börjar att hota på riktigt. Jimmy Kristiansson får en boll i djupled och han driver mot kortlinjen, spelar snett inåt bakåt till Niclas ”Junior” Dahlin som tränger sig före sin motståndare och gör 1-0 i den 13:e matchminuten.

HBK skulle jobba sig tillbaka i matchen och kan med halvtimmen spelat kvittera genom Adrian Hjälte som först nickar i insidan av stolpen för att sedan peta in bollen till 1-1 när den dansade på mållinjen.

Andra halvlek så är det chanser åt båda hållen, men efter brytning i den 80:e minuten på en HBK kontring så kommer hemmalaget tre mot en där Jonas Elofsson spelar fram Marcus Iverborg som snyggt rullar in den till 2-1 ensam med gästernas målvakt.

– Sista 10 minuterna så stänger vi matchen bra med många hörnor och lyckas bita oss fast långt uppe på deras planhalva. Vi gör en bra defensiv match där vi tvingar HBK att slå mycket långt. Vår backlinje med Patrik Edlund i spetsen tog hand om bollarna på en föredömligt sätt, avslutar Daniel.

– En riktigt dålig fotbollsmatch där ingen av lagen spelade fotboll. Vi kom inte alls in i matchen och lyckades inte med det vi vill få ut av vårt spel. Det som avgjorde var att dom gjorde 2 och vi 1 mål, konstaterar HBK-tränaren Marcus Karlsson kort och gott.

Bålsta Sanering FC – Härnevi BK 2-1 (1-1)

Målen, 1-0 (13) Nicklas Dahlin, 1-1 (30) Adrian Hjälte, 2-1 (80) Marcus Iverborg.

Varningar: 1-3
Publik: 10

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar