Bålsta pressade topplag!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Bålsta FBC svarade för en tapper match i Herrfyran hemma mot topplaget Wåhla IBK.

Hemmamatchen mot WIBK startar bra för Bålsta som gör 1-0 genom Jonas Elofsson redan efter 3,58 spelat. Men sedan kommer en svacka där gästerna lyckas vända och leder med 3-1 efter knappa kvarten. Men avslutningen skulle gå till hemmalaget där man lyckas rädda en straff i slutskedet och i periodens sista sekunde reducerar Jimmy Pehrsson till 2-3.

I mellanakten så kvitterar Fredric Elofsson ganska omgående till 4-4, men resterande av perioden rycks sönder av utvisningar och i slutskedet kostar det för Bålsta som får se gästernas Daniel Svärd göra 3-4 i spel fem mot fyra.

Tidigt i den sista perioden kopplar WIBK greppet då Max Lindberg gör 3-5, men Bålsta svarar omgående med att skaffa sig förnyad kontakt då Pontus Åberg reducerar till 4-5. I mitten av perioden upprepar sig det hela, WIBK gör 4-6 genom Svärd och Bålsta svarar omgående med att Martin Larsson reducerar till 5-6. Det blir sedan jakt på en kvittering, men WIBK kan hålla undan och vinna matchen.Bålsta FBC – Wåhla IBK 5-6 (2-3,1-1,2-2)

Skott: 28-29 (14-8,4-13,10-8)
Målskyttar BFBC: Jonas Elofsson, Jimmy Pehrsson, Fredrik Elofsson, Pontus Åberg, Martin Larsson.

Publik: 45

Herrfyran >>>

Lämna ett svar