Bålsta körde över serieledarna!

BIF stängde ned UHK offensiven. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF P19 svarade för lite av en skräll då man hemmabesegrade serieledande Uppsala HK.

Inför matchen var Bålsta tabelljumbo och UHK serieledare, men det syntes inget av på planen där BIF stod upp och överraskade gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi ville stå bra bakåt och få träff på deras centrala spel med mycket sökande av avslut på skytte och genombrott, berättar BIF-tränaren Göran Hedström.

BIF fick också bra stopp på UHK som med sin 9m spelare oavkortat jobba inåt i banan och blev ett ganska lätt byte för Bålsta. Offensivt var det dock mer trevande och ensidigt av hemmalaget som ger ledning med ”bara” 6-5 efter 10 spelade minuter.

Foto: Kent Lundqvist

UHK får chansen att koppla ett grepp om matchen när BIF åker på en utvisning. Det blir istället bla. en frilägesräddning på hemmakeepern – Maximilian Olsson och 0-0 under den utvisningen.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så fick BIF chansen att spela sex mot fem med en straff att starta med, den missar man och perioden slutar 1-1. Inte den bästa grenen för något av lagen kan konstateras.

Foto: Kent Lundqvist

Det är likaläge åtta när det är fem minuter kvar att spela av den första halvleken då BIF svarar för en bra avslutning med bra spel över hela banan vilket ger ledning med 11-9 och det var i underkant.

Foto: Kent Lundqvist

Ledning över serieledarna i halvtid var en överraskning och frågan var nu om BIF skulle hålla hela vägen? Det är inte mycket som tala för det inledningsvis där UHK gör 4-0 ganska omgående och var i ledning med 13-11.

Foto: Kent Lundqvist

Det skakar dock BIF av sig och sätter nu ett elakt bra defensivt spel där UHK kommer till korta med det mesta och BIF börjar springa handboll och det ger både effekt och resultat. Dryga nio minuter senare har BIF kört över serieledarna med 8-1 och leder med 19-14 när UHK tar timeout.

Foto: Kent Lundqvist

Det hjälpte föga för det här var hemmalagets match och när domarduon blåser av för full tid så är det seger med hela 10 bollar för BIF!

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker vi har full koll på deras skyttar och de spelade som vi trodde mycket centralt. Vårt offensiva spel kom igång och med bra tålamod kunde vi tillslut avgöra en bra match. Vi har jobbat oss in i säsongen med ett nytt lag och nu börjar det sitt vilket få tekniska fel vittnar om. Många som är bra i dag och vi får tillskriva kollektivet den här segern, summerar Göran.

Bålsta IF – Uppsala HK 27-17 (11-9)

Målskyttar BIF: Tobias Nilsson 10, Rasmus Larsson 4, Joel Karlqvist 4, Simon Eliasson 4, Hugo Flörchinger 3, Lucas Gutzen, Parviz Heidari.

Räddningar:
BIF: 14 (8) 45,2 %
UHK: 11 (6) 28,9 %

Spelarbetyg BIF:


Tobias Nilsson


Maximilian Olsson


Rasmus Larsson

Publik: 100

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar