Bålsta IF vinnare i herrtrean!

Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingen i div.3 handbollen Bålsta IF vann efter ett sekunddrama hemma mot Ludvika HF.

– Det var ett ordentligt revanschsuget och ungt, ingen utespelare över 22 år, gäng som kom ut till spel mot Ludvika. Premiärens nervositet var borta och killarna spelade nu som ett lag på ett helt annat sätt, berättar BIF-tränaren Magnus Paulsson.

BIF skaffar sig ett bra grepp om matchen ganska omgående då man går fram till ledning med 9-4 efter dryga 13 minuter spelat. Så långt ser det bra ut, men sedan kommer en mindre bra sekvens i matchen där hemmalaget bara mäktar med att göra 4 mål till i halvleken och istället så kan LHF komma tillbaka och är också i ledning med 14-13 när lagen går till halvtidsvila.

– Fram till det att vi ledde med 9-4 hade vi presterat bland den bästa handboll jag har sett under mina år som ledare i Bålsta. Som många gånger förut smög sig en viss bekvämlighet in där och killarna slutade göra det nödvändiga jobbet och Ludvika gjorde fyra raka bollar. Vi tar timeout och byter mål med varandra fram till 13-11. Återigen blir vi stående på hälarna och i halvtid ligger vi under med en boll 13-14, berättar Magnus.

Under de första tio minuterna av den andra halvleken är det LHF som sitter i förarsätet, men BIF kommer tillbaka och vänder till ledning med 18-16 då det spelats knappa 12 minuter.

-Det finns ingen i det här laget som var beredda att ta en förlust denna kväll och killarna kommer ut rejält laddade till andra halvlek och en kamp som får den fullsatta hallen att koka. Det är framförallt ett uppoffrande försvarsspel där vi verkligen får träff som gör att vi kan ta en tvåmålsledning, menar Magnus.

Då svarar LHF med att göra 3-0 på hemmalaget innan Hugo Flörchinger kvitterar till 19-19. LHF tilldöms en straff som hemmakeepern Johnny Åbergh räddar, men returen fångar Johan Wass påpassligt upp och dunkar in 19-20.

BIF kommer tillbaka och med dryga tre minuter kvar att spela gör Tobias Nilsson 23-21 och det var nu övertag hemmalaget. Avslutningen skulle komma att bli dramatisk. LHF reducerar till 22-23 genom Dabid Månsson, men BIF svarar direkt då Flörchinger gör 24-22 och då är det bara 1,22 kvar att spela av matchen.

LHF tilldöms en straff med 30 sekunder kvar och samtidigt så åker hemmalaget på en utvisning. LHF säter straffen den här gången. BIF kan dock hålla undan under slutsekunderna och tar därmed sin första seger som nykomlingar i herrtrean.

– Denna kväll är det Bålsta som vill vinna mest och när krutröken lagt sig står det 24-23 på tavlan. Ett rejält kliv framåt jämfört med premiären och en riktig boost för detta unga lag. En eloge också till Ludvika som trots den täta matchen verkligen bidrog till den härliga stämningen i handbollshallen på fredagskvällen. På lördag ställs vi inför ett tufft prov när vi möter obesegrade Täby på bortaplan, avslutar BIF-tränaren.

Bålsta IF – Ludvika HF 24-23 (13-14)

Målskyttar BIF: Rasmus Larsson 5, Hugo Flörchinger 5, Eric Mugrauer 4, Zebastian Sultán 3, Daid Mellberg 3, Joel Carlqvist 3, Tobias Nilsson.

Publik: 70

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar