Bålsta IF vann hemma mot Sala HF.

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF stod tillslut som segrare med 26-24 (14-12) hemma mot Sala HF.

Det blev en match som kantades av många utvisningar och det var gästerna som var dem värsta syndarna med hela 9 stycken, det var i underkant.

Spelet stod hemmalaget för och man förde också matchen i nästan hela matchen. SHF lyckades slugga sig med i matchen. Det var lika fram till gästerna drar på sig en dubbelutvisning i slutskedet av den första halvleken och BIF kan gå till halvtidsvila i ledning med 14-12.

I den andra halvleken startar BIF svagt och gästerna kan göra hela 6-1 (15-18) på knappa 10 minuter. Hemmalaget skulle dock samla sig och får ordning på spelet igen och kan vända tillbaka matchen och är åter i ledning 21-20 med knappa kvarten kvar att spela.

Det blir grinigt i Sala under den sista delen av matchen, det straffar BIF med att göra ett avgörande ryck till 26-22 som tillslut blir 26-24. Det var smickrande siffror för SHF som avslutar matchen med att dra på sig ett rött kort.

– En ganska väntad matchbild när man möter Sala, men skönt att vi kan hålla oss kalla och vinna matchen, säger tränare Magnus Paulsson.

Bålsta IF – Sala HF 26-24 ( 14-12)

Målskyttar BIF: Zebastian Zultán 8, Malte Liebler 6, Rasmus Larsson 4, Anton Paulsson 3, Fredrik Löfgren 2, Roger Widell, Eric Mugaruer, Joel Carlqvist.

 

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar