Bålsta IF tog poäng igen!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF tog poäng med mersmak borta mot Uppsala IF B då man spelade 26-26 (13-15), men det kan komma att bli mer.

Ja, vi har lämnat in en protest då domaren retroaktivt tog bort ett mål som redan blivit godkänt. Detta efter avkast och flera senare godkända mål. Vi har förståelse för att det blir fel domslut då det bara är en domare men att i efterhand rätta ett av dessa fel blir helt fel. Tror inte ens att man kan göra det. har kontaktat förbundet i frågan, berättar tränare Magnus Paulsson.

BIF startade matchen sömnigt och var under med 0-3,1-4 och 2-5 innan man jobbade sig i kapp till 7-7. Sedan kom en ny dipp och hemmalaget kunde göra 4-0 på BIF och ställningen var 11-7 med knappa 20 minuter spelat. BIF jagar sig så nära som 13-14 som blir 13-15 i halvtid.

– Började riktigt dåligt. Som vanligt i Steninge. Dåliga avslut, tog inte returer och allmänt lojt.  Vi kom inte alls upp i den nivå vi vill vara på. Hade problem med att komma åt deras skytte. Blev bättre när vi gick ut på 5-1 i försvar, men fortsatt en hel del slarv. Dem fick oss att spela i deras långsamma tempo, berättar Magnus.

I den andra halvlekens inledning så var det fortsatt sömnigt spel, men en timeout ändrade matchbilden med 12,45 spelat och ledning för Uppsala med 22-17. BIF får nu ordning på spelet och jagar sig ikapp med en bra avslutning och när matchen blåses av så är det 26-26 på tavlan, men frågan är vad det slutar efter hanterad protest?

Egentligen spelade vi bara bra efter vår första timeout i andra halvlek. Då blev det bättre närvaro och högre tempo i vårt spel. Vi vinner matchen därifrån med 9-4, men det är så dags då, summerar Magnus.

Uppsala IF B – Bålsta IF 26-26 (15-13)

Målskyttar, BIF: Zebastian Zultán 10, Rasmus Larsson 9, Eric Mugrauer 2, Joel Carlqvist, Anton Paulsson, Fredrik Sandberg, Simon Törnqvist, Andreas Sjöborg.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar