Bålsta IF slutade som tabelltrea!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF avslutade säsongen med att spela 24-24 (10-13) borta mot HK Ceres vilket räckte till en tredjeplats i serien.

Ja, det var inför matchen läge för att knipa en andra plats i serien, men då krävdes en seger i sista omgången borta mot HKC. Det startar också bra då BIF leder med 5 mål ett tag som blir ledning med 3 i halvtid (13-10).

Så långt var allt som det skulle även om det fanns mer att ge och framför allt gällande avsluten som var lite upp och ned. Det var fortsatt ledning för BIF med 5 bollar (20-15) när det var drygt 10 minuter kvar av matchen och andra platsen var i det läget i hamn.

Kanske var det just det som spökade under avslutningen av matchen. Nu började hemmalaget gnaga sig närmare och närmare, med dryga 1,30 kvar var det kvitterat till 23-23. BIF svarar dock med att göra 23-24 med 21 sekunder kvar av matchen, men hemmalaget hinner kvittera och BIF slutar därmed som trea i serien bara 2 poäng efter seriesegrande Vassunda IF.

– Var en match där vi till och med brände fler bra lägen än vanligt. Var trots allt i ledning med fem bollar med tio kvar men Ceres gör fyra raka. I det läget blir vi rädda för att förlora och det är ju aldrig bra.  Matchen var tyvärr ett av säsongens två bottennapp, konstaterar tränare Magnus Paulsson.

Hur vill du summera säsongen?

– Sett över hela säsongen kan vi inte vara annat än nöjda. Vi började helt utan ambitioner men efter hand som det gick bra började grabbarna sikta på serieseger. Nu blev det inte så tyvärr främst eftersom vi inte har spelat tillräckligt bra på bortaplan där vi bland annat fått två oavgjorda och två förluster med uddamålet. Hemma är vi obesegrade så totalt sett är det den bästa säsongen åtminstone sedan jag blev involverad i handbollen i Bålsta. Dessutom är det ett bra gäng som har roligt tillsammans och det är ju inte minst viktigt, avslutar Magnus.

HK Ceres B – Bålsta IF 24-24 (10-13)

Målskyttar BIF: , Zebastian Sultán 7, Rasmus Larsson 6, Sebastian Magné 3, Eric Mugrauer 2, Tobias Nilsson 2, Göran Hedström, Joel Carlqvist, Fredrik Sandberg, Malte Libler.

 

Övriga resultat & tabell >>>

 

One Response to Bålsta IF slutade som tabelltrea!

Lämna ett svar