Bålsta IF fortsätter att övertyga.

Daniel Sollander & BIF flyger fram i herrfyran. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF svarade för en liten knall i herrfyran då man besegrade tabellettan Vassunda IF med 31-27 (16-16) inför en fullsatt hemmahall.

Det var ”lapp på luckan” när BIF tog emot serieledande VIF på hemmaplan i herrfyran och det skulle komma att bli stor underhållning för den fullsatta läktaren.

Foto: Kent Lundqvist

Det var hemmalaget som med ett lysande kollektiv spel mer eller mindre initialt skrotade gästernas utgrupperade försvarsspel. BIF går ganska omgående fram till en i underkant 3-1 ledning innan gästerna med individuellt skickliga spelare som rutinerade Fredrik Blanck (Allsvenskt spel i bagaget) & Jacob Öhman i spetsen kunde jämna ut matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Fredrik vs Fredrik!
Med dryga fem minuter spelat så var det ledning med 4-3 och då startar en match i matchen: Fredrik Löfgren (BIF) vs Fredrik Blanck (VIF). Dem möts defensivt och smaskar på varandra duktigt och gör matchens kommande fem mål, 5-3 Löfgren, 5-4 Blanck, 5-5 Blanck, 6-5 Löfgren och 7-5 Löfgren.

Foto: Kent Lundqvist

Det svänger sedan fortsatt om matchen, men det är hela tiden hemmalaget i förarsätet fram till det är spelat dryga 20 minuter då gästernas duktige m6:a – Timmy Bredenberg ger VIS ledningen för första gången i matchen när han dundrar in 13-14. Men innan halvtidsvilan har BIF jämnat ut det hela till ett rättvist 16-16.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken blir mer trevande och båda lagen har svårt att hitta rätt med avsluten. Med dryga kvarten spelat är det tre gjorda mål för respektive lag 19-19. Det är sedan fortsatt helt jämnt och spännande i en hall som kokar av inlevelse och med ställningen 25-24 så tar hemmalaget en riktigt bra timeout.

Foto: Kent Lundqvist

Widell ger hemmalaget greppet om matchen!
Man kommer ut och avgör matchen med att göra 26-24 efter en viljedemonstration av Roger Widell, efter ett jätteskott av Löfgren som går i stolpen så det dånar i hallen dyker han in i målgården och skövlar in returen bakom Jacob Stålhammar i VIF kassen.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så gör matchens lirare, Burväktaren i BIF, Johnny ”Rocker” Åbergh (totalt 22 räddningar) ett par matchavgörande, svettiga och spektakulära räddningar samtidigt som Löfgren dundrar in 27-24 och rivjärnet Rasmus Larsson trollar in 28-24 med dryga tre minuter kvar av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen är såklart över, lagen byter sedan lite mål med varandra innan Zebastian Sultan med en riktig kanon bombar in och fastställer slutresultatet till 31-27.

Foto: Kent Lundqvist

En stor lagseger av killarna. Det var det kollektiva spelet som avgjorde matchen där vi orkar hålla oss till ”gameplan” i 60 minuter mot deras mer individuella spel. Vi lyckas få stopp på deras spelmotor (Jacob Öhman) och får då bättre träff på deras skytt (Fredrik Blanck) här i andra. Kul att det är så mycket folk som är på plats, tror vi ger dem en ganska rolig och underhållande handboll, summerar tränare Magnus Paulsson.

Bålsta IF – Vassunda IF 31-27 (16-16)

Målskyttar,
BIF: Fredrik Löfgren 7, Rasmus Larsson 6, Zebastian Zultán 4, Daniel Sollander 3, Joel Carlqvist 3, Göran Hedström 2, Anton Paulsson 2, Sebastian Magné 2, Roger Widell, Fredrik Sandberg.

VIF: Fredrik Blanck 8, William Lundin 7, Jacob Öhman 4, Timmy Bredenberg 3, Stefan Sotra 2, Pelle Berger, Emil Medelberg, Jonathan Ekbom.

Räddningar:
BIF: 22 (10) 44,8 %
VIF: 11 (4) 26,1 %

Spelarbetyg BIF:


Johnny Åhberg


Fredrik Löfgren/Rasmus Larsson


Göran Hedström/Anton Paulsson

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar