Bålsta IF fortsatt med i toppen!

Fredrik Löfgren 6 mål hemma mot Avesta. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF vann hemma mot AvestaBrovallen HF med 21-19 (13-11) och är därmed fortsatt med i toppen av serien.

– Var en svängig match. Som vanlig hamnade vi i deras tempo. Det som delvis avgjorde var att vi gick ut med en dubbelpunkt som de hade svårt att lösa, menar tränare Magnus Paulsson.

Det blev en minst sagt svängig tillställning när Bålsta drabbade samman med Avesta i herrfyran. Det startar bra för hemmalaget som omgående tar ledningen med 2-0 efter mål av Fredrik Löfgren två gånger om. Sedan blir det passivt i hemmalaget som står och tittar på när Avesta vänder och leder med 4-2 innan Löfgren gör sitt och laget tredje mål med 10 minuter spelat av matchen.

Det var ett underläge som Bålsta fick kämpa med under nästan hela första halvlek. Med två minuter kvar att spela av halvleken är det dock kvitterat till 11-11 genom Eric Mugrauer som också ger hemmalaget ledningen med 12-11 innan Malte Libler gör 13-11 vilket är resultatet i halvtidsvilan.

Bålsta startar även den andra halvleken bra och går fram till ledning med 18-12 med 7,49 spelat. Där känns matchen mer eller mindre avgjord, men efter en del slarv och minder bra fokus på uppgiften bjuder man in gästerna igen som gnager sig så nära som 18-17 innan hemmalaget avgör med tre raka mål.

Segern gör att Bålsta nu fortsatt har chansen att knipa en plats i toppen av serien med två matcher kvar att spela och redan ikväll spelar laget sin näst sista match borta mot Upplands Tuna IK, vinst där och laget är en poäng bakom serieledande Vassunda och tabelltvåan Sala HF som möts i sista omgången.

– Malte (Libler) klev fram och gjorde det bra framåt. Anton (Paulsson) spelade bara försvar och gör sin bästa match. Mugge (Eric Mugrauer) visar rätt inställning som kapten. Fredrik Löfgren inleder grymt med tre mål. Johnny (Åbergh) är som vanligt bra i målet och räddar flera frilägen. Vi borde ha vunnit med mer, men spelet framåt var på tok för individuellt. Och som vanligt sitter inte avsluten på önskvärd nivå, avslutar Magnus.

Bålsta IF – AvestaBrovallen HF 21-19 (13-11)

Målskyttar BIF: Fredrik Löfgren 6, Malte Libler 5, Eric Mugrauer 3, Göran Hedström 2, Rasmus Larsson 2, Zebastian Sultán, Simon Törnqvist, Joel Carlqvist.

 

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar