Bålsta IF föll i toppmatch!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF fick trots en bra start på toppmatchen borta mot Vassunda IF inkassera en förlust med hela 16-26 (10-11) i handbollsfyran.

Det var returmöte mellan topplagen BIF och VIF där startade lysande och gick fram till ledning med hela 6-2, men sedan gick spelet i lås och det var underläge 10-11 i halvtid.

– Började riktigt bra med fint kollektivt spel. Gick fram till ledning 5-1 & 6-2. Sedan var det slut på det roliga. Kändes som att vi fick soppatorsk, menar tränare Magnus Paulsson.

Inte blev det roligare i inledningen av den andra halvleken där matchen avgörs. Hemmalaget VIF går fram till ledning med 16-10 innan BIF gör sitt första mål i halvleken då Fredrik Sandberg reducerar till 11-16. Det gav dock inte någon förnyad energi åt laget som får se VIF göra en ny 5-0 period och leder med hela 21-11 innan nästa mål faller för BIF. Under den sista delen av matchen spela BIF 5-5 och förlorar med 16-26.

– Var färre 9m spelare än vanligt och orken räckte inte. Massor av enkla misstag framåt. Vassunda å andra sidan blev bättre och bättre särskilt bakåt där de var riktigt tajta. En tråkig match där i princip bara Tobias Nilsson och Johnny Åbergh i målet kan få godkänt. När ingen av de övriga har en dag där något stämmer framåt är vi alldeles för tunna, summerar Magnus.

 

Vassunda IF – Bålsta IF 26-16 (11-10)

Målskyttar, BIF: Tobias Nilsson 4, Rasmus Larsson 2, Daniel Sollander 2, Fredrik Sandberg 2, Simon Törnqvist 2, Eric Mugrauer 2, Sebastian Magné, Andreas Sjöborg.
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar