Bålsta IF föll i premiären!

Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingen i div.3 handbollen Bålsta IF fick en jobbig öppning på säsongen då man förlorade stort hemma mot IK Stubbhagen.

– Vi har ett ungt lag och nu har vi klarat av premiären och insett vad som krävs, säger BIF-tränaren Magnus Paulsson.

Det var en fin inramning med fullsatta läktare och bra stöd när BIF drog igång en ny handbollssäsong med premiär hemma, men det blev en jobbig sådan.

– Tyvärr var inte vår prestation på planen på samma nivå. Det var många som var nervösa över att debutera i div 3. Framåt blev vi alldeles för stillastående och gjorde en hel del enkla misstag. När vi väl skapade lägen var vi för ärliga och lättlästa. Bakåt gjorde vi ideliga räknefel och hamnade i underläge.  Vi blev rejält straffade av en motståndare som för dagen var alldeles för bra, menar Magnus.

Efter en skaplig inledning och underläge 2-3 med knappa 10 minuter spelat av premiären tappade BIF matchen. Stubbhagen kunde springa ifrån och var i ledning med 14-7 när lagen gick till halvtidsvila.

I den andra halvleken tar det 5,42 innan BIF gör första målet då Malte Libler gör 8-18. Matchen var då över och gästerna kunde enkelt segla hem matchen och vinner med hela 19 bollar.

– På plussidan fanns ett bra hemspring och att vi trots allt avslutade matchen med några snygga mål. Även om det blev stora siffror känner vi att vi kan mycket bättre än så här och ser fram mot en rolig serie, avslutar BIF-tränaren.

Bålsta IF – IK Stubbhagen 16-35 (7-14)

Målskyttar BIF: Zebastian Sultán 6, Rasmus Larsson 5, Malte Libler 2 , Eric Mugrauer 2, Simon Törnqvist.

Publik: 150

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar