Bålsta HC missade Alltvåan efter en kollaps i Spånga!

Deppigt i BHC som missade Alltvåan med en poäng. Foto: Kent Lundqvist

I den sista omgången av Hockeytvåan tappade Bålsta HC en plats i den eftertraktade Alltvåan efter en totalkollapps borta mot Spånga IS som vann med 6-3 (1-1,1-1,4-1).

Det blev ingen rolig kväll för vare sig spelarna i BHC eller den tillresta Bålsta publiken som fick se laget göra säsongens bottennapp borta mot Spånga.

Foto: Kent Lundqvist

Ja, det här var inte bra och vi var inte ens närvarande, konstaterar tränare Lars Billing efter matchen.

Det blev en match som inte höll någon vidare div.2 klass, dåligt tempo och bedrövligt spel överlag. I den första perioden försöker BHC att sätta prägel på matchen med att coacha lite annorlunda, man gick med färre femmor än normalt.

Foto: Kent Lundqvist

Vi gick på de femmor som jag trodde var lite hetare mot bakgrund av matchen borta mot Viggbyholm och det föll tyvärr inte så väl ut, medger Billing.

Det var påtagligt att BHC var tagna av stundens allvar då man inte alls kom upp i nivå och hemmalaget var det lag som hade mest av det vi ”kan kalla” för spelet inledningsvis. I mitten av perioden blixtrar det till med en jättechans för Spånga som BHC keepern Mattias Fridlund räddar och spelet vänder där Gordy Bonnel får ett friläge, men avslutet går i stolpen och ut.

Foto: Kent Lundqvist

Sekunder senare så åker Bålstaspelaren Alexander Tyreskog på en tackling i ryggen och flyger in med huvudet i sargen, domare Andreas Ekblom står några meter ifrån med fri sikt och ”borde” se vad som händer, men ingen åtgärd? När Ekblom väl fattar att han skall blås så tvingas Ekblom lämna matchen med ambulans och fick tillbringa natten på sjukhus. Hur Tyreskog mår vet vi inte vid skrivande stund, men ingen åtgärd är en ren och skär skandal!

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget tar kort därefter ledningen ganska billigt, Niklas Hildestrand får enkelt ta sig in på kasssen och sprätta in 1-0 med en backhand. BHC kvitterar innan perioden är slut i spel fem mot fyra där Marcus Haglund påpassligt rakar in en retur till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten fortsätter spelet att halta för BHC som ger bort puckar i tid och otid helt oprovocerat, vilket ger hemmalaget en hel del spelvändningar. Det är ändå BHC som lyckas ta ledningen med 2-1 där Adrian Sjöqvist jobbar fram pucken till Viktor Thim som med ett snärtigt handledsskott överlistar hemmakeepern – William Widsing.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden åker BHC på dubbla utvisningar och det kostar. Hemmalagets Jacob Paaganderth kvitterar till 2-2 med 27 sekunder kvar att spela av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Här tycker jag att vi tappar matchen och jag måste säga att den ena av dem två utvisningarna är mycket tveksam, menar Billing.

Den tredje perioden och just i det läget var BHC utanför Alltvåan med dem resultat som stod just då i grundserien. Det skulle dock bli värre! Hemmalaget är minst dåliga och kan stänga matchen med tre ganska snabba mål. Underläge 2-5 och ett spel som knapp håller div.3 klass var inget som gjorde att talade för en vändning.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista delen av matchen blir en ren transportsträcka mot slutsignalen och BHC förlorar tillslut med 3-6 och med det här spelet så är man inte värda en plats i Alltvåan.

Foto: Kent Lundqvist

Nej så är det, kan vi inte bättre än så här har vi inget där att göra. Vi leverera egentligen inget av det vi kan och besvikelsen är såklart stor. Vi får försöka ladda om och lägga fokus nu på att ta oss in i playoff spel bakvägen via fortsättningsserien som startar om en vecka, summerar Billing.

Spelaren och lagkapten Adrian Sjöqvist ger sin syn på matchen.

Vet inte vad jag ska säga, men man ser redan efter första minuterna att vi inte riktigt är där och tar uppgiften på fullaste allvar! Återigen ett bevis på att det laget som har viljan vinner matchen. Vi har mycket chanser att stänga matchen i andra perioden när vi leder med 2-1, men det ville sig inte. Vi förlorar på inställning och det kostar oss en plats i alltvåan, kan inte förklara hur otroligt besviken jag är, berättar Sjöqvist

BHC får nu spela div.2 fortsättningsserien ihop med:
Järfälla HC, Spånga IS, Gimo IF, Värmdö HC, Flemingsbergs IK, Nynäshamns IF, Åker/Strängnäs HC.Spånga IS – Bålsta HC 6-3 (1-1,1-1,4-1)
Skott: 39-46 (12-14,11-14,16-18)

Målen,
Period 1: 1-0 (12:16) Niklas Hidestrand, 1-1 (15:56) Marcus Haglund.
Period 2: 1-2 (31:49) Viktor Thim, 2-2 (39:33) Jacob Paaganderth.
Period 3: 3-2 (45:37) Christopher Halldén, 4-2 (46:07) Sebastian Thorslund, 5-2 (50:57) Sebastian Thorslund, 6-2 (53:37) Tim Baskin, 6-3 (57:56) Joakim Lundqvist.

Utvisningar: 10 (4:2:4) – 8 (2:6:0)

Publik: 103

Spelarbetyg BHC:

 

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar