Bålsta HC med en skridsko i Hockeytvåan!

Stekhete Joakim Lundqvist fortsätter att imponera. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC vann den så viktiga bortamatchen mot FOC Farsta i kvalseriens 5:e omgång och är nu med en skridsko i Hockeytvåan.

Bålsta HC är nu mycket nära fortsatt spel i Hockeytvåan. Men BHC fick inte alls till det i den första perioden som gör 1-0 med 4.36 spelat genom Emil Zetterlund, det var en ledning som står sig in i periodvilan trots spel fem mot tre för BHC i slutskedet av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

BHC fick en ny chans i spel fem mot fura 6,29 in i mellanakten och då kommer kvitteringen. Fromstarka acken Alexander Tyreskog trycker in 1-1 efter förarbete av Jerry Karlsson och Jonathan Backman. Det blev startskottet på en mycket bra period av BHC som tar också ledningen med 2-1 dryga 2 minuter genom Andreas Karlsson framspelad av Backman & Joakim Lundqvist.

Foto: Kent Lundqvist

Samme Lundqvist gör sedan själv 1–3 i spel fem mot fyra med dryga 12 minuter spelat av perioden och Ludwig Ahlin fortsatte målskyttet ett par minuter senare då han framspelad av Adrian Sjöqvist trycker in 1-4. Hemmalaget skulle dock svara innan perioden var slut och det i grevens tid då Kristoffer Kortzon gör 2-4 med 19:59 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle stänga matchen i den tredje perioden då Lundqvist med 8.25 spelat gör 2–5 i spel fem mot fyra. Hemmalaget sprattlar till och lyckas reducera till 3-5 i spel fyra mot fem men Ahlin slår ganska omgående i spiken i kistan när han gör 3-6 i spel fem mot tre. Innan matchen är slut så fastställer hemmalaget Farsta slutresultatet till 4-6.

Foto: Kent Lundqvist

Tack vare segern mot Farsta har man tre poäng att gå på inför sista omgången imorgon torsdag mot Lidingö hemma då Södertälje Pojkarna AIF bara fick med sig två poäng efter förlängning mot Lidingö i denna omgång.

– Bortsett från första 5 minuter i första perioden gör vi en ganska blek period. Rycker upp oss betydligt i den andra, både skridsko och puck tempot trycks upp några snäpp och jag tycker vi kör över Farsta i den perioden. I sista perioden gör vi det vi ska och spelar av matchen på ett bra sätt, berättar tränare Fredrik Stenberg.

FOC Farsta vs Bålsta HC 4-6 (1-0,1-4,2-2)

Skott: 23-53 (8-14,8-28,7-11)

Målskyttar BHC: Joakim Lundqvist 2, Ludwig Ahlin 2,Alexander Tyreskog, Andreas Karlsson.

Publik: 78


Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar