Bålsta HC fortsatt obesegrade!

Niklas Östlund & Erik Ladhe: två av matchens bästa spelare när BHC vann hemma mot NIF. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC är fortsatt obesegrade på hemmaplan denna säsong och i Hockeytvåans fortsättningsserie efter hemmaseger mot Nynäshamns IF med 3-2 (2-2,1-0,0-0).

Det blev inte någon stor match när topplagen BHC tog emot Nynäs hemma i Bålsta Ishall, men det blev seger för hemmalaget.

– Ja, det är väl det enda jag är helt nöjd med, medger tränare Lars Billing.

Det är lätt att förstå Billing då spelet från hemmalaget lämnade en hel del att önska, och framför allt i powerplay där hemmalaget gör 1 mål på hela 9 försök (4-4-1) där det inte skapades mycket mer än kladdkaka.

Foto: Kent Lundqvist

– Det blir för svårt spel och vi flyttar inte pucken som vi önskar när vi spelar med fyra forwards och en back, menar Billing.

Det blev en förstaperiod som blev flygande med två lag som satte full fart framåt och det gav en böljande matchbild där spelaren vi hade på lokalsports ”att hålla rätt på ” inför matchen på en omställning (i svansen på ett powerplay) prickskjuter in 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

BHC har det svårt i det offensiva där det kladdades i nästan 60 minuter istället för att flytta pucken på ytorna och nyttja isen. Det fanns trots allt undantag, i den 12:e minuten så blixtrar Adrian Sjöqvist till och trampar förbi sin bevakare och hittar en fristående Viktor Thim som kvitterar till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle också ta ledningen, i spel fem mot fyra där Robert Olofsson med sin fruktade bössa trycker in 2-1 från offensiv blå. BHC har sedan bra koll på händelserna, men med 26 sekunder kvar har hemmalaget en offensiv tekning som efter slarv slutar med att den före detta BHC-spelaren får fritt fram och kvitterar till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så handlar det oavkortat om spel fem mot fyra för BHC som har fyra nya chanser i powerplay, men får ingen ordning på spelet och trots det så fortsätter man att spela med 4 forwards och en back, vilket är mycket förvånande.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock falla ett mål i mellanakten och det kommer en smula överraskande när hemmalaget har en spelare på botbänken. Det är två av hemmalagets bästa spelare som jobbar fram målet, Niklas Östlund står för en offensiv puck-stöld och smarte Joakim Lundqvist fyller på och trycker in 3-2 i spel fyra mot fem.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så blir det mycket Nynäs. Det blir ett bombardemang mot hemmalagets burväktare – Erik Ladhe som blir stor matchvinnare. Det hettar till på riktigt under dem sista två minuterna då Nynäs spelar sex mot fyra, men en räcka strålande parader så kommer BHC undan med 3-2 och 9:e raka hemmasegern denna säsong.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det är kul att vi kan hålla i den sviten, men det satt hårt inne och Ladhe gör en bra match. Annars var det inte mycket att glädjas åt, men ”som sagt” starkt att vinna trots en mindre bra genomförd match, summerar Billing.Bålsta HC – Nynäshamns IF 3-2 (2-2,1-0,0-0).

Skott: 35-39 (11-9,13-9,11-21)

Målen,
Period 1: 0-1 (07:26) Oskar Gullström, 1-1 (11:55) Viktor Thim, 2-1 (13:47) Robert Olofsson, 2-2 (19:34) Christian Wallier.
Period 2: 3-2 (33:36) Joakim Lundqvist.
Period 3: x

Utvisningar: 8 (2:2:4) –  18 (4:4:2)

Publik: 94

Spelarbetyg BHC:


Erik Ladhe


Niklas Östlund/Joakim Lundqvist


Jerry Karlsson/Johan Lager

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar