Bålsta HC föll tungt!

BHC fick ingen ordning på spelet i egen zon och föll tungt. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC fick inteckna säsongens första hemmaförlust då man inte alls levererade mot Järfälla HC som vann rättvist med 4-3 (1-1,1-1,1-2).

Surt att förlora den här matchen då vi spelar bra, men gör inte mål på våra chanser, konstaterar tränare Lars Billing.

Det är ett sätt att se på matchen, men egentligen gör BHC en riktig pajas match (red anmärk) bortsett från de inledande 10 minuterna. Det var långt ifrån alla som var på isen för att ta jobbet och uppträda som ett lag, jag fick Spånga vibbar. Det fanns såklart undantag, men dem var få.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en fartfylld inledning med ett BHC som ganska enkelt med A-B-C spel tog sig för bi Järfällas höga press och skapade två frilägen inom loppet av två minuter, Adrian Sjöqvist skjuter utanför och Dennis Von Walden med ett bra avslut, men fd BHC keepern Linus Hildeby räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Så ser matchbilden ut under dem första 10 minuterna, men sedan tappar hemmalaget farten och kvalitén. Det som blir påtagligt är spelet i egen zon både med och utan puck, det blir ett sällan skådat drällande och kladdande som gör att JHC nu hänger med.

Detta till trots så tar hemmalaget ändå ledningen och efter en jätteinsats av Gordy Bonnel som vinner pucken tre gånger i offensiv zon och trycker in 1-0 bakom Hildeby. JHC svarar dock innan perioden är slut, ganska logiskt sett till slutskedet av perioden, men målet var kanske inte så logiskt? Dennis Lundgren blir utvisad för ”Goaltender interference” men målet godkänns?

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten går klart till JHC som är det bättre laget och det är inte heller förvånande att gästerna tar ledningen med 2-1 genom Emil Ekberg med 2,50 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

BHC har 1 kvalificerat avslut på mål under dem först 12 minuterna av perioden! JHC dra klumpigt på sig en utvisning med 12,04 spelat av perioden och det straffar BHC. Andra ”PP linan” får chansen att starta och tar den, pang 2-2 efter 6 sekunder genom Markus Haglund.

Foto: Kent Lundqvist

BHC får lite förnyad energi efter målet och har två bud på att ta ledningen i slutet av perioden genom Dennis Von Walden men Hildeby fortsätter att spöka för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle istället ta ledningen i början av den tredje och sista perioden där Mattias Tumba hittar Jerry Karlsson som störtar fram från sin backplats och trycker in 3-2 bakom Hildeby.

Foto: Kent Lundqvist

Där och då var matchen över för BHC som låter JHC ta över initiativet igen. BHC får chansen att stänga matchen när gästernas Fredrik Nordquist drar på sig en utvisning, men det är JHC som skapar ett friläge där Mårten Ekström skjuter över. JHC skulle kvittera hemmalagets ledning i svansen på sitt boxplay, det är Andreas Norrby som ostört får knäppa in 3-3 precis innanför blå.

Foto: Kent Lundqvist

BHC är nu helt ur balans och drar på sig tre raka utvisningar och det kostar såklart! I spel fem mot tre så fastställer JHC slutresultatet till 4-3.

Foto: Kent Lundqvist

Visst BHC jagar en kvittering under dem sista och knappa åtta minuterna, men man väljer att satsa på en iskall första-lina som inte alls har sin kväll och är sämsta enhet i BHC denna match.

Ja, det visade sig inte vara rätt denna gång. Jag gick på vad det för att dem brukar prestera och inte på dem som var heta för kvällen och det gick fel, medger Billing. Tycker dock att vi skapar tillräckligt för att vinna den här matchen, men kanske ville vi för mycket?

Det var mycket som hände för första gången ikväll!

Ja, det var första hemmaförlusten, första periodförlusten hemma och första förlusten i den här serien, konstaterar Billing avslutningsvis.


Bålsta HC – Järfälla HC 3-4 (1-1,1-1,1-2).

Skott: 46-41 (19-10,12-8,15-23)

Målen,
Period 1: 1-0 (15:49) Gordy Bonnel, 1-1 (17:12) Andreas Norrby.
Period 2: 1-2 (22:50) Emil Ekberg, 2-2 (32:10)
Period 3: 3-2 (41:25) Jerry Karlsson, 3-3 (46:55) Andreas Norrby, 3-4 (52:13) Eddie Lundberg.

Utvisningar: 8 (2:0:6) –  10 (4:4:2)

Publik: 147

Spelarbetyg BHC:


Gordy Bonnel


David Rosen


Dennis Von Walden

 

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar