Bålsta HC fällde tabellettan!

BHC studsade tillbaka och vann hemma mot tabellettan GTIK. Foto: Kent Lundqvist

Mer kamp än skönspel blev det när Bålsta HC hemmabesegrade tabellettan Göta Tranebergs IK i Hockeytvåan med 3-1 (1-0,1-0,1-1).

– Ja, det här var en stor match av oss där vi verkligen studsade tillbaka från den svagare insatsen i förra omgången, berättar Lars Billing.

Att BHC skulle komma ut och ta kampen var ganska givet på förhand då man hade kniven på strupen gällande en plats i Alltvåan. I den första perioden så får hemmalaget den start man önskar med att ta ledningen med 1-0, det är nyförvärvet Mattias Tumba som tillsammans med Philip Rodhe Magni jobbar fram pucken till Marcus Haglund som gör sitt första mål i BHC-tröjan när han rakar pucken in i öppet mål.

BHC har sedan ben koll på perioden där man jobbar hårt över hela isen, men är en smula omständlig med puck i offensiv zon och går inte riktigt för det när man har chansen. Riktigt oroväckande i det här läget är att den svaga länken i den första perioden är första linan med Gordy Bonnel, Andreas Sjöqvist och Viktor Thim som inte alls står att känna igen, dem är rent ut sagt usla.

Göta har en dubbelchans i den första perioden och den kommer i spel fem mot fyra. Det är den före detta BHC backen Sebastian Båvensjö som får på ett jätteskott från blå, men pucken går i ribbn och ut till en fristående Conrad Herrström som skjuter utanför?

Den andra perioden är bara 50 sekunder gammal när BHC skapar e jättechans, Dennis Von Walden skrinnar ifrån sin bevakning på högerkanten och sätter in pucken bra på Joakim Lundqvist som avslutar bra men gästernas målvakt Rickard Siirala gör en strålande parad.

Så var det de här med första linan som fortsatt är långt under sin kapacitet i spelet över hela isen, men med 15,03 spelat så visar man prov på styrka då man ”ändå” producerar! Sjöqvist hittar Thim som gör 2-0 med ett kliniskt avslut.

– Ja, dem är inte heller nöjda med sig själva, men jag är glad att jag fick med hela den linan då det varit lite sjukdomar som spökat, berättar Billing.

Gästerna har sedan ett vassa kontringar där hemmalagets målvakt – Erik Ladhe är elakt bra och stänger ned allt som kommer emot honom.

I den tredje perioden kommer GTIK ut starkt och redan efter 1,20 spelat så kommer ett första friläge mot hemmamålet, men födelsedagsbarnet ger sig själv en skaplig present när han gör kvällens räddning. Det skulle komma mer från GTIK, Ladhe räddar & räddar.

Det såg läge ut som att Ladhe skulle få hålla nollan intakt, men i slutet av den tredje och sista perioden så drar BHC på sig ett gäng utvisningar och i spel sex mot fyra så reducerar gästernas Nicklas Pettersson till 1-2 med en otagbar styrning i högen av spelare framför hemmakeepern. BHC svarar dock igen och återigen är det den iskalla första linan som producerar, Thim hittar Bonnel som fastställer slutresultatet till 3-1 i öppen bur.

Det här var skönt för nu är vi obesegrade hemma, vunnit över alla lag i serien men viktigast av allt tre sköna poäng och fortsatt med i jakten på en plats i Alltvåan. Det är inte välspelad match men det är en härlig kamp och det var exakt vad vi ville ha den här gången, summerar en nöjd Billing.

Bålsta HC – Göta Tranebergs IK 3-1 (1-0,1-0,1-1)
Skott: 31-32 (9-11,13-9,9-12)

Målen,
Period 1: 1-0 (03:48) Markus Haglund.
Period 2: 2-0 (35:03) Viktor Thim.
Period 3: 2-1 (58:28) Nicklas Pettersson, 3-1 (59:19) Gordy Bonnel.

Utvisningar: 12 (4:2:6) – 6 (0:6:0)

Publik: 164

Spelarbetyg BHC:


Erik Ladhe


Viktor Brokvist


Niklas Östlund/Johan Hellgren
Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar