Bålsta fortsatt tabelletta!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Tabellettan Bålsta IF städade av IK Stubbhagen i säsongens sista hemmamatch.

– Vi är påkopplade för uppgiften och skall försöka göra det bra i sista hemmamatchen, sa BIF-tränaren Martin Morén innan det drog igång.

Det var ett påtagligt laddat BIF som ville avsluta snyggt & prydligt inför den, som vanligt, stora hemmapubliken. Man kopplade också ganska omgående ett bra grepp om matchen och händelserna och leder med 3-1 efter fem spelade minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Man fortsätter att spela med bra spring och man straffar ett IKS som spelar mycket i sidled tack vare ett bra stående hemmalag i defensiven. Kan var man en smula överhettade då man faktiskt missar en hel del högoktaniga lägen. Men 11-4 efter 20 minuter talar ändå sitt tydliga språk.

Foto: Kent Lundqvist

Den avslutande delen av halvleken blir som lite sönderryckt med en hel del sociala byten för att alla skulle få matchtid. Det stannar på, i underkant, 14-7 i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

Man står mycket bra defensivt i första halvlek, men det är inget mot de första dryga 9 minuterna då man gör 10-2 på gästerna utan att hemmakeepern Jonatan Manros fått göra en enda räddning!

Foto: Kent Lundqvist

Matchen var såklart över, men här kom nu en sekvens i matchen som tränare Morén inte alls var nöjd med.

– En period som kantas av svag inställning till uppgiften och det är inte okey. Vi är bättre än så.

Vi ställningen 28-11 tar det sedan 10 minuter innan nästa mål faller för hemmalaget. David Mellberg gör 29-16 i spel fem mot sex.

När röken lagt sig så har Bålsta skrotat ett tappert kämpande IKS och vinner klart & rättvist med 14 bollar.

– En helt okey avslutning här hemma med +14. Vi får vara nöjda med vad vi gjort på hemmaplan den här säsongen med 7 vinster och bara en plump. Nu skall vi avsluta säsongen med att ge oss själva chansen att vinna serien med en seger i den svåra sista omgången borta mot Solna, avslutar Morén.

Bålsta IF – IK Stubbhagen 32-18 (14-7)

Målskyttar BIF: Rasmus Larsson 9, Christoffer Alm 6, Hugo Flörchinger 4, Zebastian Sultan 3, David Mellberg 3, Victor Ördög, Fredrik Helleberg, Jonatan Magné, Joakim Selander, Simon Törnqvist, Simon D Eliasson, Jonas Åman.

Räddningar:
BIF: 14 (7) 43,8 %
UIF: 15 (6) 32 %

Utvisningar: 4x2min – 2x2min.

Publik: 130

Spelarbetyg BIF:


Rasmus Larsson


Christoffer Alm


Hugo Flörchinger

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar