Bålsta föll i sista omgången!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF svarade för en bra prestation men föll ändå i sista omgången av Herrtrean borta mot tabellettan Vassunda IF.

– Annorlunda match att spela för tomma läktare, lämna några spelare hemma vid minsta lilla förkylningssymtom, berättar BIF-tränaren Martin Morén.

Ni avslutar säsongen bra att ta en hedersam förlust borta mot tabellettan.

– Trots förlust, en bra avslutning på tävlingssäsongen. Vi bjuder seriesegrarna på en kamp om de sista 2 poängen och ska vara riktigt nöjda med framförallt de sista 20 min av matchen som nog är den bästa perioden vi presterat under säsongen. Vassunda är värdiga vinnare av serien som presterat väldigt bra under hela säsongen. Kul att våra grabbar får ett kvitto på hur bra de kan spela och att prestationen kommer mot vinnarna av serien.

Vad händer nu?

– Nu kliver vi in i lite vila en kortare period. Tid för rehab, återhämtning och ta hand om kropparna. Vi ska samlas och reflektera tillsammans gällande säsongen 19/20, inventera spelare och prata klart med de spelare som vill ansluta till truppen inför nästa säsong. Sen är det dags att börja försäsong för 20/21.

Hur vill du summera säsongen som varit?

– Stor trupp, många nya som aldrig spelat med varandra. Så stor trupp att vi varit tvungen att säga nej till spelare som velat ansluta. Varit en balansgång med endast 1 seniorlag, ge alla möjlighet att spela match och samtidigt få laget att bli samspelta och prestera så bra vi kan. Är otroligt nöjd och stolt över hur bra truppen kommit samman och fungerar som trupp, berättar Morén som fortsätter:

– Resultatet i serien kunde absolut ha varit bättre, men tar tid att bygga ihop så stor trupp. Är övertygad att resultaten kommer för truppen om har tålamod och jobbar hårt för det. Det finns bitar vi alla ska vara nöjda med och bitar vi alla kan utveckla, allt från spelare, tränare till materialare. Många har tagit stora steg i personlig utveckling inom handbollen och börjar se vad det krävs i jobb för att prestera som seniorspelare. Jag som tränare har lärt mig mycket och har fortfarande mycket kvar att lära mig. Blir spännande att se vad den här truppen kan prestera med en bra försäsong i ryggen och 1 säsongs samarbete bakom sig.

Vassunda IF- Bålsta IF 30-28 (17-11)

Målskyttar,
BIF: Rasmus Larsson 7, Fredrik Löfgren 6, Hugo Flörchinger 6, David Mellberg 2, Jonatan Magné 2, Dennis Repa Von Walden 2, Christoffer Alm 2, Simon Törnqvist.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar