Bålsta föll i premiären!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Bålsta IF svarade för en blek insats i hemmapremiären mot Upsala IF.

– Inte premiären vi ville ha. Fick inte kollektivet att fungera som jag vet att vi kan. Blev för mycket 1 till 2 samarbete och andra tittar på, menar BIF-tränaren Martin Morén.

BIF hade det svårt i premiären och då i spelet med boll. Efter 3,40 gör Hugo Flörchinger 2-1 till hemmalaget, men sedan var det stopp i dryga 9 minuter innan BIF gör nästa mål. Det är då underläge med 3-5 vilket vittnar om matchbilden.

När lagen gå till halvtidsvila har BIF bara mäktat med 6 mål till och är under med 9-14. I den andra halvleken skulle det bli något bättre och hemmalaget gnuggar sig ikapp och gör match av det hela. Vid ställningen 21-23 så har BIF flera klara chanser att ta sig närmare och ikapp, men man bränner bland annat en straff och förlorar tillslut med 3 bollar.

– 15 min av matchen i andra spelar vi bra och som vi ska. Jobbar upp ett 6 måls underläge till endast 2. Men det uppvaknandet kommer för sent. Uppsala är duktiga på att få oss att hamna i deras tempo och spelstil. Blir ett för brett spel istället för ett rakare anfall som vi ska spela. Mer smuggelhandboll än ordentliga attacker och de spel vi har. Bara att ta lärdom och nya tag nästa helg, avslutar BIF-tränaren.

Bålsta IF – Upsala IF 21-24 (9-14)

Målskyttar BIF: Rasmus Larsson 6, Fredrik Löfgren 4, Hugo Flörchinger 4, Malte Libler 3, Jonatan Magné 2, David Mellberg, Fredrik Hellberg.

Lämna ett svar