Bålsta föll hemma mot tabellettan.

Foto: Kent Lundqvist

En bra halvlek av Bålsta IF räckte inte långt hemma mot tabellettan HK Lif Blå i herrtrean.

Inför storpublik stod BIF upp riktigt bra under de första 30 minuterna mot serieledande HK Lif Blå, där förövrigt den före detta EHF spelaren Erik Westlöf var med och gjorde 4 mål.

– Första halvlek var nog den bästa vi presterat någonsin. Killarna visade direkt att de den här kvällen verkligen ville visa att de är bättre än tabellen säger.  Det var bättre skärpa på avsluten, tuffare satsningar i lägena och ett mycket rörligt försvarsspel. Läktarna var fullsatta och de flesta hade trott att LIF skulle dra ifrån direkt men Bålsta höll spänningen vid liv och var till och med i ledningen med 12-11 efter 20 minuters spel. Killarna spelade som ett lag och det gav utdelning. I halvtid ligger vi under med två bollar och ingen är nöjd, berättar BIF-tränaren Magnus Paulsson.

I den andra halvleken visade gästerna varför de är tabelletta och sprang ifrån hemmalaget.

– Vi börjar också andra halvlek bra och tar oss till underläge 16-17. Där tar det slut på det roliga. Vi får två utvisningar, som inte är solklara, emot oss och vi möter ju ett mycket bra och skolat lag som inte försätter den chansen. De tar en sexmålsledning och där går luften ur oss lite. Men totalt sett får vi vara nöjda med en mycket bättre prestation än tidigare i år. Nu ser vi fram mot dubbelmöte mot Upsala innan jul. – Kanske låter konstigt men vi tar med oss att vi kan störa alla lag i serien med rätt inställning, avslutar BIF-tränaren Magnus Paulsson.

Bålsta IF – HK Lif Blå 23-35 (14-16)

Målskyttar BIF: Rasmus Larsson 5, Hugo Flörchinger 4, David Mellberg 3, Måns Skäld 3, Zebastian Sultán 3, Peter Wass 2, Daniel Sollander, Anton Paulsson, Malte Libler.

Publik: 100

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar