Bålsta fick revansch!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF tog revansch på det stora nederlaget (20-37) borta mot BK Kungsan i Herrtrean och vann med uddamålet hemma i den 11:e omgången.

– Riktigt skönt med en seger. Grabbarna har helt rätt inställning i 60 minuter vilket ger utdelning, berömmer en nöjd BIF-tränare Magnus Paulsson.

Tidigt märks det att BIF verkligen vill visa en fullsatt hall att de kan bättre än vad tabellen säger. De springer bra framåt och bakåt är det en tuff kamp.

– BKK har ett gäng rutinerade spelare och ett bra skytte som gör att vi inte drar ifrån med mer än 1-2 bollar. I halvtid är det 13-11, berättar Paulsson.

Kungsan åker på två röda kort i andra halvlek som gör att de får gå hårt på de spelare de har kvar. Med knappa tio minuter kvar har BIF dragit ifrån med tre bollar.

– Men vår vana trogen vill vi gärna bjuda publiken på spänning ändå in i kaklet så vi provar svåra inspel och snabba avslut, berättar Paulsson.

Det skulle också bli kostsamt för hemmalaget som tappar ledning med 25-24 till underläge med 25-27 med knappa fem minuter kvar att spela. Hallen kokar verkligen och BIF samlar sig och kan reducera och kvittera till 27-27 med 1,32 kvar att spela. Gästerna drar på sig en utvisning och kan med 21 sekunder kvar avgöra med att sätta 28-27.

– Det sista som händer i matchen är att vår målvakt – Alex Jakobsson räddar ett högt skott. En verklig kämpainsats av hela laget. Vi missar fortsatt för mycket framåt men bakåt gör vi det bra denna gång. Stor eloge också till Alex längst bak som gör sin första hela seniormatch och har en räddningsprocent på 38, avslutar BIF-tränaren.

Bålsta IF – BK Kungsan 28-27 (13-11)

Målskyttar BIF: Hugo Flörchinger 10, Zebastian Sultán 5, Måns Sköld 5, Tobias Nilsson 2, David Mellberg 2, Malte Libler, Daniel Sollander, Peter Wass, Fredrik Sandberg.

Publik: 110

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar