Bålsta FBC vann toppmöte i herrfyran!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC vann toppmötet i herrfyran hemma mot tabelltvåan Hagunda Legend IS med 8-6 (1-2,5-1,2-3).

Matchen var bra och den var spännande inför publiken, berättar tränare Viktor Johansson.

BFBC gör matchen första mål med 8,21 spelat genom Pontus Åberg, men sedan vänder gästerna på det hela och leder efter den första perioden men 2-1.

– Vi låg i deras tempo i första period, det gynnade bara Hagunda, menar Viktor.

I mellanakten lossnade det rejält för hemmalaget som redan efter 31 sekunder kvitterar till 2-2. När perioden är över så är BFBC i ledning med hela 6-3 och greppet var kopplat.

– Inför andra så gick vi ner på folk och upp i tempo, berättar Viktor.

I den tredje och sista perioden rivstartar återigen BFBC med att göra 7-3 efter bara 43 sekunder genom Dennis Rampling. Men sedan går lite i stå för hemmalaget som får se gästerna reducera tre gånger om och med 2,29 kvar att spela är det ledning med 7-6, match igen. HLIS jagar en kvittering men med 5 sekunder kvar av matchen punkterar Fredric Elofsson matchen då han fastställer slutresultatet till 8-6.

– I slutet av tredje så spelade vi lite för avslappnat och tappade lite i spelet, men vi lyckades knyta ihop matchen tillslut ändå. Det är där vi vill vara, kör på att vi ska vara ett lag i toppen. Vi kör på att kunna gå upp så länge möjligheten finns. Sen om vi lyckas ta direkt plats eller kvalplats får säsongen utesluta. Men vi tar en match i taget så får vi se hur långt det räcker, summerar Viktor.

Bålsta FBC – Hagunda Legend IS 8-6 (1-2,5-1,2-3).

Målskyttar BFBC: Oskar Manninen 2, Dennis Rampling 2, Pontus Åberg, Lukas Wetterstrand, Niklas Piontek, Fredric Elofsson.


Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar