Bålsta FBC vann premiären!

Fredrik Elofsson tvåmålsskytt i premiären. Foto: Kent Lundqvist (arkiv)

Bålsta FBC vann premiären i herrfyran hemma mot Alunda IBF U med 5-1 utan att direkt övertyga i spelet.

– Vi gör ingen toppmatch, det var en klassisk premiärmatch med mycket nerver, medger tränare Viktor Johansson.

Inledningen blir ganska böljande och det är gästernas bäste spelare – Nils Wallin som tar sig loss på vänsterkanten och chippar bollen snyggt över hemmamålvakten Mathias Falkeborn men innan bollen hinner gå i mål rensas den undan med en volley av hemmabacken Axel Ågren.

43 sekunder senare är det 1-0 för hemmalaget. Det är Martin Larsson som med ett maskerat avslut från vänsterkanten överlistar gästernas målvakt – John Westlind.  Efter målet går matchen lite i stå och det blir ganska händelsefattigt.

Gästerna har en bra chans att kvitterar i den 7:e minuten då Viktor Westlind prickar ribban med ett avslut från slottet. Perioden ser ut att sluta 1-0 när BFBC får ett frislag med 7 sekunder kvar, då snappar Fredrik Elofsson upp en andraboll och trycker in 2-0.

Den andra perioden rivstartar gästerna med att reducera till 1-2 genom Wallin på en retur med 1,25 spelat. AIBF har sedan även bud på kvittering men Falkeborn är på tå och räddar sitt lag. Istället kommer ett matchavgörande 3-1, det är Kim Johansson som förtjänstfullt gräver fram bollen till Pontus Åberg som snyggt chippar bollen över Westlind i mål.

Här går proppen ur gästerna som dräneras på både ork och stridslust. BFBC har sedan bud på mycket mer och det skulle komma, 4-1 kommer i den tredje och sista perioden där Elofsson forcerar in bollen i mål med kraft och med 52,35 spelat av matchen fastställer Martin Larsson slutresultatet till 5-1 i spel fem mot fyra.

– Jag är såklart nöjd med att vi vinner premiären och att vi gör fem mål, det var en lagseger utan att någon direkt sticker ut. Vi kan mer än så här men det får vara okey för att vara vår första tävlingsmatch, avslutar Viktor.

Annons

Bålsta FBC – Alunda IBF U 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

Målskyttar BFBC: Fredrik Elofsson 2, Martin Larsson 2, Pontus Åberg.

Spelarbetyg BFBC:


Fredrik Elofsson


Pontus Åberg


Kim Johansson

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar