Bålsta FBC tog poäng borta mot Loke!

BFBC tog poäng mot Loke. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC fick med sig 8-8 borta mot Loke IBK U efter ett sekunddrama, Martin Larsson kvitterade med endast 30 sekunder kvar av bortamatchen i herrtrean.

– Vi var inte riktigt med i matchen från början, vi jobbade oss in i matchen mer och mer på alla plan, berättar tränare Viktor Johansson.

Det är hemmalaget som rivstartar matchen och gör 1-0 och 2-0 under dem första fem minuterna av matchen. BFBC får lite bättre ordning på spelet och kan också reducera till 1-2 genom Oskar Manninen med knappa 10 spelat. Innan perioden är slut så utökar dock Loke till 3-1.

Mellanakten blir även den ganska jämn men det är hela tiden hemmalaget som sitter i förarsätet. Bålsta reducerar till 2-3 genom Niklas Piontek, men Loke svarar omgående med att göra 4-2 och 5-2. Nu var det uppförsbacke för Bålsta. Manninen reducerar till 3-5, men återigen svarar Loke med att göra 6-3 bara 17 sekunder senare.

I den tredje och sista perioden så lossnar det för Bålsta! Dennis Rampling ger laget ett energipåslag med att göra 4-6 bara 19 sekunder in i perioden och när Manninen gör 5-6 var laget med i matchen igen. Loke stucker emellan och gör 7-5 innan Fredrik Elofsson och Lucas Wetterstrand ser till att det 7-7 med dryga sex minuter kvar att spela. Då åker Bålsta på en utvisning och i svansen på den så gör hemmalaget 8-7 och då är det vara 1,27 kvar att spela av matchen.

Bålsta går för det och hemmalaget åker på en utvisning med 42 sekunder kvar att spela. Då sätter Bålsta upp ett spel som ger resultat, Martin Larsson trycker in 8-8 i Powerplay.

– Ena stunden var vi riktigt bra, men andra stunden inte så bra. Lite berg-o-dalbana samtidigt som vi försökte komma in i matchen och göra ett bra resultat, så var det ändå så att vi inte fick igång en riktigt jämn nivå förens i slutet av matchen. Kan tänka mig att det var ganska kul match att se från läktaren med många mål, avslutar Viktor.

Annons

Loke IBK U – Bålsta FBC 8-8 (3-1,3-2,2-5)
Skott: 27-36 (8-12, 10-11, 9-13)

Målskyttar BFBC: Oskar Manninen 3, Niklas Piontek, Dennis Rampling, Fredrik Elofsson, Lukas Wetterstrand, Martin Larsson.

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar