Bålsta FBC kryssade!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC tog poäng borta efter att ha spelat 4-4 (1-2,2-1,1-1) borta mot Whåla IBK i herrfyrans 16:e omgång.

Det startade ganska jämnt innan hemmalagets Kim Nordgren ger WIBK ledningen med 1-0. BFBC skulle dock svara med att på dryga minuten vända till ledning med 2-1 efter mål av Jonas Karlsson och Lukas Wetterstrand.

I mellanakten var det fortsatt jämnt, men nu var det hemmalagets tur att vända på steken och gå fram till en 3-2 ledning efter mål av Anton Johansson och Robin Jansson. BFBC skulle skaffa sig ett likaläge 3-3 inför den tredje och sista perioden genom Isac Färnström.

Båda lagen får varsin chans att ta ledningen under de första 9 minuterna av den sista perioden i spel fem mot fyra, men 3-3 står sig till det är 9,27 spelat då hemmalaget lyckas ta ledningen med 4-3 genom Johansson. BFBC jagar nu en kvittering. Den stora chansen kommer med 15,56 spelat av perioden då hemmalagets Kevin Olsson drar på sig en utvisning. Den chansen tar BFBC som kvitterar till 4-4 i spel fem mot fyra genom Wetterstrand framspelad av Martin Larsson.

Det skulle dock bli en tuff avslutning för BFBC som får dubble målskytten Wetterstrand utvisad med 2,11 kvar att spela av matchen, men det klarar BFBC ut och får med sig en poäng.

Matchen var tuff. Kändes som att ingen av lagen kom upp i sitt max. Båda lagen förstörde spelet för den andra så båda lagen hade svårt att skapa något, menar tränare Viktor Johansson.

Whåla IBK – Bålsta FBC 4-4 (1-2,2-1,1-1)

Målskyttar BFBC: Lukas Wetterstrand 2, Jonas Karlsson, Isac Färnström.


Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar