Bålsta FBC i minutdrama igen!

Det blev onödigt spännande när BFBC vann över Wåhla. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC vann toppmötet med obesegrade serieledande Wåhla IBK med 6-5 (3-1,3-2,0-2) efter ett nytt minutdrama i herrfyran.

Toppmötet i herrfyran mellan Bålsta FBC och tabellettan och obesegrade WIBK blev tillslut och helt i onödan ett minutdrama.

– Ja, vi gör kanske det lite onödigt spännande, skrattar tränare Viktor Johansson efter matchen.

I den första perioden så är det ganska jämnt i spelet men det är ett litet övertag för BFBC som vaskar fram de hetare chanser inledningsvis, bästa chansen har Dennis Rampling framför mål snyggt framspelad av Fredrik Elofsson men gästernas målvakt – Andreas Sundlöf räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skulle tillslut ta ledningen med 1-0, det är Kim Johansson som förtjänstfullt bryter in på mål från högerkanten och returen rakar Niklas Piontek påpasslig i mål.

Foto: Kent Lundqvist

Svaret låter dock inte vänta, gästernas bäste spelare – Martin Johansson snärtar in kvitteringen till 1-1 från högerkanten. Efter kvitteringen är det mycket nära att gästerna tar ledningen då BFBC bjuder på ett friläge i slottet, men hemmalagets målvakt – Mathias Falkeborn gör en svettig reflexräddning.

Foto: Kent Lundqvist

BFBC skulle dock resa sig och går till periodvila i ledning, 2-1 gör Oskar Manninen efter ett frislag där Elofsson assisterat och 3-1 gör Martin Larsson i spel fem mot fyra assisterad av Manninen.

Foto: Kent Lundqvist

Vi är i ledning men jag är inte nöjd med spelet, vi behöver var bättre i passningsspelet och inte slarva så mycket som vi gör här i första perioden, menar Viktor.

Det var inte något som bet på hemmaspelarna som somnar in totalt i inledningen av mellanakten. Det straffar gästerna med att reducera till 2-3 genom Kim Nordgren efter 36 sekunder och kvitterar till 3-3 med 2,07 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Allmänt rörigt kan man nu beskriva matchbilden, det böljar men det är inte någon vidare kvalité i spelet från något av lagen. Gästerna får chansen att ta kommandot i matchen med 7.17 spelat av andra perioden då hemmalagets Pontus Åberg drar på sig en utvisning. Det tar 8 sekunder innan det ringer, men det är hemmalaget som gör 4-3 efter en riktig fräckis av Kim Johansson.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan Rampling gör 5-3 på straff med dryga 10 minuter spelat av mellanakten så känns det som att matchen tippar över till BFBC.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna ser nu mer än lovligt trötta ut och blir duktigt masserade av hemmalaget som ligger på för mer mot ett skadeskjutet WIBK. Det ger också resultat med 35 sekunder kvar att spela av perioden, bollen går som på ett snöre mellan Niklas Piontek, Kim Johansson och målskytten Fredrik Eriksson som gör 6-3.

Foto: Kent Lundqvist

Under dem första 10 minuterna av den tredje och sista perioden är det mer eller mindre spel mot ett mål och vi väntar bara på att hemmalaget skall slå spiken i kistan. Så blir det inte, BFBC är helt enkelt usla på att stänga matcher, men ger oss i publiken underhållning.

Gästerna kan reducera till 4-6 ur ingenting och det är Anton Johansson som hittar rätt bakom Falkeborn. Omedelbart går mina tankar till förra omgången då man i samma skede tappade ledning med 10-3 till 10-8 och bud på mer, det gör tydligen även hemmalaget som beordrar en timeout.

Foto: Kent Lundqvist

Det hjälper föga, minuten senare är det reducerat till 5-6 genom Kim Nordgren som pillar in en andra retur bakom Falkeborn och nu är det darr i matchen med knappa fem minuter kvar att spela.

Gästerna får så klart ett riktigt energipåslag av detta och flyttar fram mot ett desperat BFBC som tappar alla linjer i spelet och bara kastar bort bollen. Det är mycket nära en kvittering i slutet men Falkeborn räddar ett läge framför mål och BFBC kan inteckna ännu en dramatisk seger i herrfyran.

Foto: Kent Lundqvist

Vi vill ju vara med i toppen och då krävs det att vi vinner mot topplag, så det här var riktigt skönt, summerar Viktor.

Bålsta FBC – Wåhla IBK 6-5 (3-1,3-2,0-2)

Målskyttar BFBC: Dennis Rampling, Martin Larsson, Kim Johansson, Niklas Piontek, Oskar Manninen, Fredrik Eriksson.

Spelarbetyg BFBC:


Kim Johansson


Fredrik Elofsson


Niklas Piontek/Fredrik Eriksson

Publik: 82

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar