Bålsta FBC föll igen!

Deppigt o BFBC efter andra raka förlusten. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC svarade för en svag insats och prestation när man för andra matchen i rad föll i herrfyran hemma mot Frötuna IBF med 8-9 (4-4,0-4,4-1).

Vi är inte i form just nu och lider av att vi får spela med en del som är sjuka eller varit sjuka, berättar tränare Viktor Johansson.

Efter en helt jämn första period där lagen turas om att vara i ledningen är det 4-4 inför mellanakten där hemmalaget tappar allt i spelet. Gästande Frötuna spelar smart och kontrar sönder ett passivt BFBC som får lämna perioden med 0-4 och 4-8 på tavlan inför den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

BFBC får med sig ett 5 mot 4 läge in i den sista perioden och då vaknar sjuke Fredric Elofsson till. 5-8 gör han redan efter 47 sekunder och det skulle komma mer från hans klubba, 6-8 i spel fem mot fyra och 7-8 i spel fyra mot fyra i en match som nu kantas av sura miner och gruff mest hela tiden.

Foto: Kent Lundqvist

Det är gott om tid kvar för hemmalaget att få till en kvittering då 7-8 målet gjordes med 4,34 spelat av de tredje perioden. Visst BFBC försöker och försöker, men i sin iver att kvittera så glömmer man bort defensiven och då kontrar gästernas Peter Linden in 7-9. BFBC svarar med att göra 8-9 genom Lukas Wetterstrand, men närmare än så kommer inte hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Vi kommer inte upp i den nivå vi skall vara och då framför allt i det defensiva spelet, det avgör den här matchen. Sedan tycker jag att domarna tappar matchen och det blir stökigt i onödan, de skulle tagit tag i detta redan i första perioden, menar Viktor.

Domare Mikael Eriksson & Jan-Olov Cederholm svarar på kritiken.

Klart vi kunde varit hårdare i våra bedömningar tidigare i matchen, men vi talade med berörda och dem ville ha den här nivån med mer kamp. Att vi sedan får ta tag i det när det blir för hårt därute känns bara naturligt och rätt.

Bålsta FBC – Frötuna IBF 8-9 (4-4,0-4,4-1)

Målskyttar BFBC: Fredric Elofsson 3, Dennis Rampling, Isac Färnström, Pontus Åberg, Lukas Wetterstrand, Niklas Piontek.

Spelarbetyg BFBC:


Fredric Elofsson


Niklas Piontek


Fredrik Olsson

Publik: 87

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar