Bålsta FBC föll i sexpoängsmatch!

Hårt, tufft och tight när BFBC föll. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC föll i sexpoängsmatchen borta i herrfyran mot tabelltrean Uppsala IBK med 2-4 (1-1, 1-2,0-1)

Det skulle komma att bli en riktig drabbning då topplagen UIBK och BFBC spelade i Uppsala. Det startade bra för hemmalaget som gör 1-0 redan efter 33 sekunder spelat av kampen, ja för det blev en riktig kamp i 60 minuter.

BFBC skulle dock jobba sig till en kvittering i slutet av perioden då Stefan Severing gör 1-1 med 16,04 spelat av matchen. Inledningen av mellanakten blir fortsatt jämn, men med 8,17 spelat av perioden återtar hemmalaget ledningen då Jimmy Berglind gör 2-1.

BFBC skulle minuten senare få chansen att kvittera då UIBK drar på sig en utvisning. Det ger dock ingen utdelning och istället kommer 3-1 genom Rickard Bredenberg i svansen på den utvisningen. BFBC skakar av sig baklängesmålet och ser till att det fortsatt är match innan perioden är slut då Dennis Rampling reducerar till 2-3.

I den sista perioden blir det lite av finalkaraktär på matchen där det inte bjuds på en millimeter av yta på planen. Det är hemmalaget som åter igen kopplar ett grepp om matchen när Daniel Wallger gör 4-2 med 4,07 spelat av den tredje och sista perioden. BFBC jagar sedan en reducering men med på gränsen av tillåtet spel hela tiden ser hemmalaget till att gnaga hem alla tre poängen.

Ja det var trist. Matchen var hård och tuff. Dem spelade otroligt hårt och aggressivt, gränsen var väldigt hög. Det gjorde att vi inte kom till några riktiga bra lägen tyvärr, summerar tränare Viktor Johansson.

Uppsala IBK – Bålsta FBC 4-2 (1-1,2-1,1-0).

Målskyttar BFBC: Stefan Severin, Dennis Rampling.

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar