Bålsta FBC ångar på i herrfyran!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC ångar på i herrfyran och hemmabesegrade Rasbo IK U med 7-5 (1-2,1-1,5-2).

– Det var en riktigt bra fight, en av våra bästa matcher om kanske inte den bästa! Försvarsspelet, Powerplay och stora lagmoralen att vi jobbar för varandra var de avgörande sakerna, berättar tränare Viktor Johansson.

BFBC fick dock en trög start på matchen, men gör ändå 1-0 genom Fredrik Elofsson. Gästande Rasbo skulle dock få sista ordet i den första perioden då dem vänder och leder med 2-1 inför mellanakten.

Vi spelade svårt och överarbetade lite i första perioden, men sen i andra spelade vi upp oss, säger Viktor.

Det såg länge ut som att det skulle bli en mållös andraperiod, men i minut 19 så gör först Rasbo 1-3 genom Gabriel Mattsson och hemmalagets svarar med att reducera till 2-3 genom Pontus Åberg bara 11 sekunder senare.

Vi krigade och kämpade för varandra och det försökte vi i första också, men i andra kom vi mer rätt i positionerna i försvarsspelet, menar Viktor.

Reduceringen får BFBC att släppa på handbromsen och nu var det fullt ös framåt. Det startar bra med att Dennis Rampling kvitterar till 3-3 bara 23 sekunder in i den tredje och sista perioden. Repliken kommer dock omgående då gästernas Matsson gör 3-4 dryga minuten senare.

Gästerna åker sedan på en dubbelutvisning och då passar BFBC på att göra 4-4 i spel fem mot tre genom formstarka Oskar Manninen och 5-4 i spel fem mot fyra genom Elofsson. Hemmalaget kopplar sedan greppet om matchen när Manninen gör 6-4 med 9 minuter kvar av matchen och Rampling stänger den med att göra 7-4 med mindre än fyra minuter kvar. Gästernas Pontus Andersson fastställer sedan slutresultatet till 7-5.

I tredje så behöll vi vårt grymma försvarsspel och körde mer på det djupa spelet där vi är riktigt duktiga, sen tog vi självklart vara på deras utvisningar i tredjeperiod och gör 2 stycken PP mål efter varandra. Efter vi vänt matchen så kände man att vi äntligen fick vind i seglet och kunde punktera matchen, avslutar Viktor.

Bålsta FBC – Rasbo IK U 7-5 (1-2,1-1,5-2)

Målskyttar BFBC: Oskar Manninen 2, Dennis Rampling 2, Fredrik Elofsson 2, Pontus Åberg,

Publik: 86

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar