Bålsta dart fortsätter gå framåt.

Div.2 laget som slutade på en tredjeplats i serien. Foto: Privat

Denna säsong har klubben haft två lag i seriespel. Ett lag i division 2 och ett i division 4. Båda lagen har gjort en bra säsong.

Inför säsongen kom Björn Lejon till klubben och fick ansvaret för Bålstas division 2 lag. Björn har erfarenhet från division 1 där han spelade med Runby från Upplands-Väsby.

Björn Lejon. Foto: Privat

Med säker hand och bra erfarenhet har han coachat fram laget till Bålsta darts bästa placering hittills i seriespelet. Det blev till en slut en fin tredjeplats.

-Vi har gjort en bra säsong. Jag var lite osäker i början, men det har gått bra och vi har faktiskt vunnit mot alla lag. Vi hade som målsättning att klara oss kvar i tvåan, så vi ska vara nöjda, berättar Björn.

Något som ordförande Seth Andersson håller med om. -Dem har verkligen gjort bra ifrån sig. Vi får va nöjda med bronset. Sedan får vi nämna Stefan Horn som spelar bättre och bättre trots att han knappt tränar. Kunde han träna mer skulle han bli en riktigt bra dartspelare.

Ordförande Seth Andersson. Foto: Privat

Tio spelare har fått chansen och bidragit till den fina placeringen. Björn Lejon, Guillermo Pomar, Åke Holm, Lasse Andersson, Stefan Horn, Thomas Eriksson, Ola Nahlén, Alexander Johansson, Magnus Björklund och Kent Olani.

Sedan har vi klubbens division 4 lag där Lena Nahlén var ansvarig. Laget har haft som målsättning att ta sig upp i division 3. Det blev en fjärde plats i serien och chansen till uppflyttning finns fortfarande.

Lena Nahlén. Foto: Privat

Under säsongen har flera spelare gjort bra ifrån sig, men Lena och Seth vill nämna en som stadigt går framåt i sin utveckling. Anna Nahlén går från klarhet till klarhet. Hon har fått bra hjälp av sin dubbelpartner Bo Jansson.

Division 4 laget går nu in i en kvalserie där tre lag gör upp om två platser i trean nästa säsong. I kvalet får man möta 181 DC (Lidingö) från trean och Birger Jarl DC (Södermalm) från en annan division fyra.

-Vi har gjort en ok säsong. Då vi ville gå upp direkt så kan vi inte vara nöjda. Nu får vi en chans till. Den ska vi ta. Nu kör vi lite tuffare matchning. I serien har alla fått spela, berättar Lena.

-Vi har helt klart chansen. 181 DC mötte vi förra säsongen när de låg i våran serie. Vi vann en och förlorade en, så dom känner vi till. Birger Jarl har vi aldrig mött så det blir en ny erfarenhet och spännande. Förhoppningarna är att vi ska klara kvalet och gå upp,  avslutar Lena och får medhåll av ordförande Seth

De som deltagit i division 4 denna säsong är: Lena Nahlén, Anna Nahlén, Ola Nahlén, Kent Olani, Patrik Lindqvist, Seth Andersson, Alexander Johansson, Bo Jansson, Thomas Eriksson, Stefan Horn, Lasse Andersson, Magnus Björklund.

Vid pennan: Lasse Andersson

Lämna ett svar