Bålsta BTK levererar!

Foto: Kent Lundqvist

Bordtennisklubben i Bålsta har som bekant ”demontränaren”, kroatiskan Branca Batinic som ansvarig för verksamheten och detta ger resultat.

Noah Ekvall, 12 år, kom trea i Stockholmsspelen i Pojkar-12 klassen som avgjordes 8-9 september i Brännkyrkahallen. Noah vann sin grupp i poolspelet och fick sedan möta Simon Dahlin från Hammarby BTF i semifinal. Denna gång drog Dahlin det längsta strået efter jämna set, 11-9, 12-10 och 11-8. En mycket bra insats av Noah.

På bilden ses från vänster Christine Portnoff, Gunilla Widström, Noah Ekvall och Branca Batinic. Foto: Privat

I Uppsala samma helg gick Nordeuropeiska veteranmästerskapen och här blev det brons i singel D-55 för Christine Portnoff. Portnoff kom tvåa i sin grupp i poolspelet efter bra spel men ställdes tyvärr i semifinalen mot den närmast omöjliga Wang (tidigare topp-10 i Kina) och här blev det tvärstopp.

Foto: Kent Lundqvist

Portnoff med lagkompisen Gunilla Widström tog brons i damdubbel D-50, här vad det inget slutspel utan klassen avgjordes i en serie där alla mötte alla. Wang med sin partner Eva Lind vann klassen.

Foto: Kent Lundqvist

Slutligen blev det också brons i Mixed M-50 för Widström som med Anders Johansson inledde med att vinna sin pool. I kvartsfinal vann de med övertygande 3-0 i set för att i semin ställas mot Wang och hennes man Håkan Fridén. I en mycket jämn batalj hade Johansson/Widström bland 10-7 i andra set men favoriterna lyckades slingra sig ur och vann setet med 14-12. 11-8, 14-12, 11-5 blev resultatet och Wang Fridén tog sedan sin tredje titel i finalen. Hon vann allt hon ställde upp i.

Text: Rolf Widström

Lämna ett svar