Bålsta åter igång med ett Damlag!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC har dragit igång med ett damlag igen och suktar efter tävlingssäsongen i div.3.

Inte sedan säsongen 14/15 har det spelats daminnebandy i Bålsta men nu är det dags igen och det blir spel i div.3.

– Vi kände att vi ville kunna erbjuda spel för våra yngre tjejer som ändå fanns i klubben men inte hade ett eget lag att spela med. Ambitionen är att kunna locka både yngre och äldre nya spelare till klubben, berättar initiativtagaren Anna Hassinen.

Foto: Kent Lundqvist

BFBC har i dagsläget varit igång ett tag men utan tävlan, men siktar nu alltså på att gå ingång med ett lag i seriespel.

– Vi är ett lag nu och har varit igång egentligen sedan oktober/november 2018, men nu är vi tillräckligt många för att spela seriespel, berättar spelande tränaren Sara Bragnell.

Foto: Kent Lundqvist

Hur ser truppen ut idag?

– Vi är 14 spelare med 2 målvakter och hoppas på att kunna bli fler allt eftersom säsongen lider. Det är en spännande åldersstruktur på truppen från 16år och uppåt där alla är välkomna oavsett bakgrund. Vi har spelare som mestadels kommer från Bålsta men även från Kungsängen och Enköping.

Vart ligger förväntningarna på denna säsong?

– Först och främst att vi skall bli fler spelare och fortsatt ha kul när vi träffas. Resultatmässigt så hoppas vi kunna vara ett mittenlag, det vore riktigt bra och kul.

Hur och när tränar ni?

– Vi har kört 1 bollpass i veckan förra året och under delen utan boll 1 pass med fysträning. Nu har vi dragit igång inne för denna säsong och ökat på till två pass i veckan där vi tränar mestadels på spelövningar anpassat till nivån och vi kör på tisdagar 20-21:00 i Futurum och fredagar 19:00-21:30 i Fridegårdsporthall.

Foto: Kent Lundqvist

Om man nu är sugen på att hänga på det här tåget, vem kontaktar man då?

– Vi vill ju ”som sagt” att fler spelare skall ansluta. Då kan man komma på träning och känna sig för tre träningar för att sedan ta ett beslut om man vill köra med oss, men vi söker även tränare och ledare som kan vara sugna på att köra med oss här i laget, avslutar Anna Hassinen som man kan ringa på 070-1457665 om man har några frågor.

Lämna ett svar