Bålsta är på rätt väg!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC fick förvisso inkassera sin andra raka förlust i div.3 hemma mot IBF Roslagsalliansen, men spelet lovar gott för framtiden.

Det skulle starta illa för ett smått taget Bålsta inför en välbesökt Fridegård Sporthall. Redan efter 1,41 spelat så får Jessica Karlsson ett bra läge i slottet och hon överlistar hemmalagets burväktarinna – My Ferm vilket gav 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skakar av sig nervositeten och spelar modigare och modigare med boll och det skulle också resultera med 6,30 spelat. Bragnell hittar Sofie Timgren som blir säsongens första hemmamålskytt när hon kvitterar till 1-1 med ett bra avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta ville mer! Nu var det tuppkam på hemmalaget som flyttar boll bra och tar också över matchen. Det skulle också ge utdelning innan första perioden var över. Mikaela Kvarnefalk får på ett bra skott som överlistar gästernas målvakt – Louise Axtelius och det var ledning med 2-1 när lagen gick till periodvila.

Foto: Kent Lundqvist

Gästernas Rebekkah Nordberg som gör tidigt 2-2, men det gav dock Bålsta bränsle att gå framåt och när perioden är över så är ställningen 3-2 för hemmalaget efter att Alicia Frånberg hittat rätt bakom Axtelius.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden orkar inte Bålsta stå upp lika bra som i de två första. På 48 sekunder mellan mint 1 & 2 så avgör gästerna matchen med att vända på steken till ledning med 5-3. Sedan rinner det på för IBFR som till slut vinner matchen med 8-3.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tycker vi hade bra spel över hela planen, det vi har tränat på börjar fungera. Särskilt kul att vi vågar hålla i bollen mer i anfall, säger Bålstas-Sara Bragnell.

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Vi tar med oss första och andra perioden. Alla gör verkligen en mycket bra match, avslutar Bålstas-Sara Bragnell.

Bålsta FBC – IBF Roslagsalliansen 3-8 (2-1,1-1,0-6)

Skott: 23-41 (5-15,9-11,9-15)

Målskyttar BFBC: Sofie Timgren, Mikaela Kvarnefalk, Alicia Frånberg.

Damtrean >>>

Lämna ett svar