Avslutade säsongen med förlust!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF avslutade säsongen och kvalserien med förlust i bortamatchen mot Vaksala SK.

– Ganska okej, prestation av oss. Svårt kanske att hitta motivationen när resultatet inte spelade någon roll. Vi åkte på matchen med 11 spelare, då många jobba och haft skador eller sjukdomar, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

HFF hade lite problem i inledningen av matchen med sin nya formation, tog lite tid att hitta utgångspositioner i försvarsspelet.

– Vi gör en bra defensiv prestation där återerövringsspel och kollektiva överflyttningarna var väldigt bra. Släpper till två farliga chanser i spelet varav en blir det mål på.

I det offensiva spelet tryckte HFF tränaren på innan matchen att löpa iväg i djupled, vilket många av spelarna tar fasta på och erbjuder mycket spel i djupled.

– Det leder till flera chanser. Augustin Muyenga missar två frilägen i första och Adrian Ant och Adam Agerfjord kan också göra varsitt mål innan halvtid.

Den andra halvleken fortsätter som första och det känns bara som en tidsfråga innan HFF skall kvittera.

– Adrian har en i ribban och vi får ett mål bortdömt på hörna för gruff vilket är löjligt då det inte var mer än någon annan hörna känner jag, säger Alan som summerar:

– Känns som det här var ett hyfsat slut på säsongen trots en förlust. Dock borde vi verkligen vunnit matchen och rättvist vore det med en seger för oss med 2 eller 3 mål. Dock missar vi chanserna som vi skapar. Att tillägga är väl att Vaksala bör få ett rött i första när Junior (Jonathan Sjögren) sparkas ner av målvakten i ett friläge och då skulle matchen sett helt annorlunda ut.

Vaksala SK – Håbo FF 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 (18) Dennis Fredrikssson.

Varningar: 4-3
Publik: 19

Lämna ett svar