Avsaknad av mental närvaro fällde ESK Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey fick kvittera ut säsongens första förlust borta mot Trångsunds IF i Hockeyettans 6:e omgång.

– Jag tycker inte vi kommer till matchen med rätt mentala närvaro. Vi skapar ganska mycket högklassiga målchanser, men vi utmanar inte målvakten riktigt, menar ESK-tränaren Robert Kimby.

ESK fick dock lite av en drömstart på matchen då man tidigt får chansen att spela fem mot tre och tar betalat. Jesper Bärgård trycker in 0-1 med 1,33 spelat. Hemmalaget svarar dock omgående med att kvittera till 1-1 genom Linus Borgman efter slarv av ESK. Resultatet stod sig in i periodvilan trots stort spelövertag för ESK.

I mellanakten blir matchbilden en smula jämnare och med dryga två minuter kvar så överraskar hemmalaget med att ta ledningen efter att Jens Berg överlistat ESK keepern Pontus Hagman och återigen är det slarv av ESK som är upprinnelsen till målet.

ESK fick sedan jaga en kvittering i den tredje perioden och man skapar också chanser, men det resulterade inte förrän med 9,59 spelat av perioden då Hampus Wallin gör 2-2 i spel fem mot fyra. Det skulle dock vara Trångsund som skulle få sista ordet då Berg återigen hittar rätt bakom Hagman och hemmalaget tar säsongens första seger och ESK sin första förlust.

– Alla tre målen är efter ganska tydliga misstag från vår sida vilket också är ett tecken på att man inte är där man behöver mentalt. Det är egentligen bara sista perioden där vi spelar med energi och går för det. Man kommer alltid förlora hockeymatcher och vi visste att det förr eller senare skulle komma, men jag är såklart besviken att det kommer idag, summerar Kimby.

 

Trångsunds IF – ESK Hockey 3-2 (1-1,1-0,1-1)

Skott: 21-35 (4-13,10-8,7-14)

Period 1: 0-1 (01:33) Jesper Bärgård, 1-1 (03:49) Linus Borgman.
Period 2: 2-1 (37:59) Jens Berg.
Period 3: 2-2 (49:59) Hampus Wallin, 3-2 (55:16) Jens Berg.

Utvisningar: 5×2 min – 3×2 min
Publik: 147

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar