Avklädda på Lådö!

Glada STIK spelare i derbyt mot SK Elvan. Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan blev mer eller mindre avklädda i derbyt mot Södra Trögds IK hemma på Lådö IP.

– Det är avgjort redan efter 30 minuter då det stod 0-4. Dem var bättre än oss på alla plan i första. Hetare på andrabollarna, Hetare på allt, medger SK Elvans tränare Per Lygnegård.

Foto: Kent Lundqvist

Gästande Södra Trögds IK satte högsta fart omgående i derbyt och punkterar ”som sagt” matchen mot Elvan med dryga halvtimmen spelad. En som verkligen var på spelhumör var Simon Tapper som gör 1-0, 2-0 och 4-0 innan halvtidsvilan, 3-0 gjordes av Joachim Gustafson.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi lyckades i vårat press spel, vilket gjorde att vi fick några tidiga mål som egentligen avgjorde matchen. Sen hade vi tålamodet och var strukturerade, killarna var spelsugna och mycket hungriga, berömmer STIK tränaren Niclas Hallgren.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken domineras av gästande STIK som också utökar sin ledning till 5-0. Det är gästernas målvakt som fastställer slutresultatet på en straff i den 75:e matchminuten.

Foto: Kent Lundqvist

– Dem spelar ut oss totalt och det var närmare 0-6 redan i första om inte Emil Eriksson i målet räddat oss. Ruggigt tungt såklart när det var mycket folk på plats, avslutar Lygnegård.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gav dem ingen chans att utnyttja sin rutin och spelskicklighet vilket gjorde att de kom lite ur balans, tror jag. Och med bredden på vår trupp så blir bytena naturliga och vi orkar hålla tempot uppe i stort sett hela matchen. Extra plus till Albin Persson och Ludde Landström, avslutar en nöjd Hallgren.

SK Elvan – Södra Trögds IK 0-5 (0-4)

Målen: 0-1 (6) Simon Tapper, 0-2 (21) Simon Tapper, 0-3 (26) Joachim Gustafson, 0-4 (28) Simon Tapper, 0-5 (75) Joachim Gustafson.

Varningar: 4-0

Publik: 110
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar