Avgjort i halvtid!

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Enköpings HF gjorde processen kort med Gimonäs Umeå IF på bortaplan.

– Ja det var inte många missar idag! Otrolig laginsats som klackar i från sekund ett, och sen bara fortsätter över 60’, berättar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Det blev aldrig något darr i den på förhand så viktiga bortamatchen mot Gimonäs. EHF var från start påkopplad och kör över hemmalaget. Redan i halvtid är matchen över då det är 7-20.

– Vi gör det allra mesta rätt offensivt och representerar en stor kreativitet. Defensivt är vi både tålmodiga och modiga och pressar dem rejält och hela tiden med understöd. Vi får många enkla räddningar och äntligen får vi på plats ett kontringsspel vi saknat, berömmer Bäcklin.

Det fortsätter i den andra halvleken där EHF fortsätter att stå bra defensivt och springer sedan sönder hemmalaget med ett sylvasst fas-spel som till slut ger en imponerande seger med hela 23 bollar!

– Ingen faller ur ramen och alla bidrar på ett väldigt fint sätt. Att Gimonäs bara har en 2:a och inga varningar är för att de helt inte hinner med att komma riktigt åt oss. De tar 2 TO bara i första halvlek och trots förändringar fortsätter vi bara mala ner dem. Jag är otroligt imponerad över laget idag. Ingen är bättre än nån annan utan rakt igenom en insats tillsammans, avslutar EHF-tränaren.

Gimonäs Umeå IF – Enköpings HF 18-41 (7-20)

Målskyttar EHF: Gustav Odeheim 10, Viktor Berg Von Linde 8, Albin Sköld 7, Max Österman 5, Teo Rydstedt 4, Adam Skogäng 3, Joel Ädel 2, Albin Sandell, Gustav Wedholm.

Tabell & Resultat >>>

Lämna ett svar