Avbrottet fällde Sagström i U.S. Women’s Open 2020!

Bild: Privat

LPGA Golf: Madelene Sagström var på väg mot en bra finalrond av U.S. Women’s Open när spelet avbröts pga dåligt väder och det fällde henne.

Madelene startade finalronden mycket stabilt. På de fem hål hon hann spela innan avbrottet rullade hon i fem bra och stabila par. När spelet väl togs upp igen under måndagen så grusades hennes chanser att nå en topplacering omgående. Dubbel – par och en ny dubbelbogey på tre hål innan det kom ett par på 9:e hålet.

Efter det så hittade Madelene en rytm som var bra och spelet hackade i igen. På de avslutande 9:e hålen kommer det 1 Bordie, 7 par och en bogey. Det gör att hon stannar på +8 och stannar på en delad 30:e plats vilket betingar en hygglig matlapp (300tkr) i årets upplaga av US Open.

Bäst av svenskorna blev till slut amatören Maja Stark som tillsammans med proffset Linne Ström landade på en mycket bra 13:e plats.

Vann tävlingen gjorde sydkoreanskan A Lim Kim efter en mäktig avslutningsrunda på 37 slag! A Lim Kim hade aldrig tidigare spelat en major. Med en fantastisk avslutning skrällvann den 25-åriga doldisen US Open och kammade hem segerchecken om nästan 10 miljoner kronor. När det var tre hål kvar att spela för henne så var hon på en 5:e plats med par på scoren. Dp avslutar Lim Kim med tre raka par och vinner sensationellt säsongens sista major – US Women’s Open 2020!

Övriga svenskor: Ingrid Lindblad (a) +8, Anna Nordqvist +13, Pernilla Lindberg +14,
Missade Cutten: Beatrice Wallin,  Caroline Hedwall, Frida Kinhult.

Lämna ett svar