Avancemang i klänning & Cupseger för Håbo FF!

HFF glada cupsegrarinnor och klara för div.3 spel 2018. Foto: Privat

Damerna i Håbo FF vann i helgen som gick Oktoberbollen och fick under onsdagen glädjebeskedet att dem spelar i div.3 kommande säsong.

– Vi fick frågan och det var inget svårt beslut. det är ju detta vi har kämpat för, berättar en glad tränare Henrik Norell.

Men vi tar det från början (mer om avancemanget längre ned i artikeln). I helgen så spelade HFF Oktoberbollen och det gick mycket bra.

– Jag tycker vi visar att vi är ett bra fotbollslag genom hela turneringen. Vi visar grym lagmoral och genom hela turneringen så spelar vi en grym fotboll. Vi skapade skapat massor med målchanser och spelat väldigt bra defensivt, berättar Henrik.

HFF börjar med att spela 0-0 mot Brottby.

– En match där vi skapar massor av målchanser, men bollen vill inte in. Deras målvakt räddade dem ett flertal gånger.

Match nummer två spelades mot Hanviken 2 och den slutade med seger för HFF med 2-0, match tre mot Bromsten spelas direkt efteråt.

– Trots att vi blir lite trötta på slutet så tycker jag att vi är det bättre laget. Vi fick återigen inte in bollen så den matchen slutade 1-1.

I match fyra var förutsättningarna att om HFF vann var dem redan klara för final.

– Vi mötte då Hanviken 1 och där är det inget snack om saken, vi går ut och spelar vårt spel och vinner komfortabelt med 3-1.

Inför den sista gruppspelsmatchen så är det gruppfinal mot Skogås-Trångsund.

– Där är vi inte riktigt med och jag tror tankarna redan var i final, som dessutom skulle spelas mot samma motståndare. Vi förlorade den matchen med 2-0 och vi hade lite för dålig inställning.

Inför finalen så var HFF medvetna om vad som krävdes och visste nu hur dem skulle spela.

– Då går vi in och gör vår bästa match för dagen, vinner alla närkamper och har ett bra passningsspel och vi vinner finalen med 3-1, berättar en mycket nöjd Henrik.

Matcherna:

Håbo FF- Brottby 0-0
Hanviken 2- Håbo FF 0-2 (Victoria Kjöraas 2)
Håbo FF- Bromsten 1-1 (Victoria Kjöraas 1)
Håbo FF- Hanviken 3-1 (Ebba Lindgren 2, Josefin Sundström 1)
Skogås-Trångsund- Håbo FF 2-0

Final:
Skogås-Trångsund- Håbo FF 1-3 (Moa Björkqvist, Ebba Lindgren 1, Hanna Kjöraas 1)


Avancemang i klänning!

HFF fick som sagt en gratis plats i div.3 men det är inget som vare sig skrämmer eller är överraskande.

– Vi kommer vara väl förberedda inför 2018 och div.3 spel. Tycker vi har material för att spela div.3. Skillnaden blir hur vi lägger upp försäsongen med träningsmatcher m.m samt att vi behöver lägga till ett träningspass i veckan under säsong. Samt målsättningen blir ju att hålla sig kvar istället för att vinna serien, sedan har vi några nya på gång in i truppen, avslutar en nöjd och glad HFF tränare – Henrik Norell.

2 Responses to Avancemang i klänning & Cupseger för Håbo FF!

Lämna ett svar