Återvänder hem och är klar som ny tränare!

Kent Söderlund har flyttat hem och blir tränare i EHF. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF har nu gjort klart med en ny tränare för damerna – Kent Söderlund.

Kent är handbollsfostrad i trakten som spelare och tränare i Nordia, EHF och Bålsta men kommer närmast från Uppsala HK och kommer även att verka där säsongen ut. Parallellt så skall alltså Kent jobba med EHF damerna tillsammans med Marlene Lindström.

Foto: Kent Lundqvist

Kent är en meriterad tränare med alla utbildningar man kan tänka sig. Har varit ansvarig flera omgångar som Förbundskapten för Upplandslag och lotsat fram en massa talanger och lag i Uppland.

Varför blev det EHF?

– Jag har under en längre tid varit verksam inom ungdomshandbollen som tränare och har haft funderingar på att ta ett brejk från handbollen och kanske lite senare komma tillbaka som tränare i någon form. Men blev nu kontaktad av EHF och vi hade ett förutsättningslöst möte där det ena ledde till det andra och som nu innebär att jag går in som tränare för EHF-damlag tillsammans med övriga ledare som finns kvar i truppen, berättar Kent.

Hur ser uppdraget ut, rädda kontraktet eller långsiktigt?

– Tanken är att jag tillsammans med övriga ledare ska bygga vidare på det de har påbörjat och bidra med den erfarenhet jag har. Mitt kontrakt gäller för våren och att vi ska ta en match i taget och se vad det leder till.

Vad kommer du att bidra med i spelet och i träning?

– Jag tänker bidra med en positiv attityd och skapa ett klimat där jaget i kombination med laget får möjlighet att växa och att spelet präglas av fart och fläkt.

Foto: Kent Lundqvist

Hur skulle du vilja beskriva dig som tränare/ledare?

– Jag ser mig som en tränare/ledare som ger spelarna verktygen i verktygslådan, för att kunna hantera de spelsituationer som uppstår på planen.

Vad är din uppfattning om laget och vad kan du på kort tid förändra?

– Det är en tunn spelartrupp med en del skador, men det finns bra förutsättningar att bygga vidare på. Spelförståelsen är en viktig del, både på kort och lång sikt.

När kliver du på uppdraget?

– Vi har haft ett möte med laget idag och jag kliver på from ikväll (måndag), avslutar Kent.

Nästa match för EHF och den första för den nye tränaren Kent Söderlund blir borta mot Norrköping där speldag och tid är oklart, men ligger just nu nästa torsdag 18:30.

Lämna ett svar